0.39: Show or hide Info pane

Reported bugs that have been closed and/or resolved

Moderators: XnTriq, helmut, xnview, Dreamer

User avatar
Karl02
Posts: 134
Joined: Mon Sep 03, 2007 1:00 pm
Location: Germany

0.39: Show or hide Info pane

Postby Karl02 » Mon Sep 05, 2011 9:21 pm

Suggestion: There should be a menu entry and a keyboard shortcut to show or hide the Info pane.

Now there is View > Tree pane > Show, but not View > Info pane > Show.
-- Karl

User avatar
Karl02
Posts: 134
Joined: Mon Sep 03, 2007 1:00 pm
Location: Germany

Show button for Info Pane

Postby Karl02 » Sun Jun 21, 2015 9:05 am

In "Main menu > View > Info Pane" I'm missing a "Show" button like in "Main menu > View > Data Pane". And perhaps a default shortcut would be useful.

Tested with XnViewMP version 0.75 beta2 (2015-06-06) win32 and 0.72 (2014-12-19) win32 on Windows 7 64 bit SP1.
-- Karl

User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 4819
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Re: Show button for Info Pane

Postby XnTriq » Tue Aug 11, 2015 10:00 pm

Confirmed: There's a toolbar button for cmd_infoShow, and you can toggle visibility of the Info pane from the context menu of the menu/tool/title bars, but the command is missing in the main menu.


3x5
Posts: 19
Joined: Fri Feb 26, 2016 8:58 pm

Re: MP 0.39 win: Show or hide Info pane

Postby 3x5 » Fri Mar 04, 2016 1:07 am

You right right-click in the info pane and uncheck everything in it. This will hide the info pane.

User avatar
helmut
Posts: 8084
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

0.84: Menu entry "View»Info pane»Show" missing

Postby helmut » Mon Feb 13, 2017 9:48 pm

XnView: MP 0.84
OS: Windows 10 - 64bit

When hiding the Info pane it's hard to find a way to show the info pane, again. There is no menu entry in the menu structure for showing/hiding the info pane.

Effect: Unintuitive user interface

To reproduce:
1. In XnView browser, close all info panes using the small [x].
2. Try to show the info pane by using a menu item in View » Info pane.
Actual behaviour (bug): There is no way to show the info pane using the menu, again.
Expected behaviour: There should be a menu item to show/hide the complete info pane.

3. Move the mouse cursor onto the toolbar and right click to open the context menu.
4. Select "Info" to display the info pane, again.

User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 4819
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Re: 0.84: Menu entry "View»Info pane»Show" missing

Postby XnTriq » Mon Feb 13, 2017 11:15 pm


User avatar
helmut
Posts: 8084
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: 0.84: Menu entry "View»Info pane»Show" missing

Postby helmut » Mon Feb 13, 2017 11:23 pm

XnTriq wrote:See also: Show button for Info Pane
Thank you for the link, XnTriq. I even found another topic and just merged them all into this one.

tboy
Posts: 77
Joined: Wed Jan 26, 2005 11:44 pm

Re: MP 0.39 win: Show or hide Info pane

Postby tboy » Tue Feb 14, 2017 9:40 am

+ this
Info pane collapsible to tabs only
viewtopic.php?f=60&t=34314&p=136513#p136513
Usually this is achieved by double click on tabs or on empty space below (vertical) tabs.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 27030
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.84: Menu entry "View»Info pane»Show" missing

Postby xnview » Wed Feb 15, 2017 1:52 pm

O.k., thank you, I can also reproduce the problem. Issue 1097 is fixed in next version.
Pierre.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 27030
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: MP 0.39 win: Show or hide Info pane

Postby xnview » Thu Mar 16, 2017 9:06 am

This problem is supposed to be fixed in XnView MP 0.85 beta 1. Please check and confirm the bug fix here.
Pierre.

HanVroon
Posts: 114
Joined: Thu Jan 28, 2010 7:30 am

Re: MP 0.39 win: Show or hide Info pane

Postby HanVroon » Mon Mar 20, 2017 4:09 pm

This issue was on my list to maybe-report-sometime.
I just tested with 0.85 beta 1, and it seems to work well now. XnViewMP is realy getting full-grown :D
The info pane can now be toggled with menu View, Info pane, Show.

What I would suggest is to replace the icon in front of Show in the submenu with a ckeckbox that is eighter marked or unmarked.
On my low contrast laptop screen I can hardly notice the change of the icon when it changes from toggled off to on. Checkboxes are used for all the other pane off/on options as well.
But that's just my opinion...
EDIT: I see now that the Data pane Show option works the same, without checkbox. So maybe that's how it should be.

User avatar
helmut
Posts: 8084
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: MP 0.39 win: Show or hide Info pane

Postby helmut » Wed Mar 22, 2017 10:38 am

HanVroon wrote:This issue was on my list to maybe-report-sometime.
I just tested with 0.85 beta 1, and it seems to work well now. XnViewMP is realy getting full-grown :D
The info pane can now be toggled with menu View, Info pane, Show.
Thank you for testing and confirming the bug fix, HanVroon.

HanVroon wrote:What I would suggest is to replace the icon in front of Show in the submenu with a ckeckbox that is eighter marked or unmarked.
On my low contrast laptop screen I can hardly notice the change of the icon when it changes from toggled off to on. Checkboxes are used for all the other pane off/on options as well.
But that's just my opinion...
EDIT: I see now that the Data pane Show option works the same, without checkbox. So maybe that's how it should be.
The current toggle state is really a bit hard to see. Perhaps something can be done about this. Would be good if you (HanVroon) created a seperate bug report for this.

HanVroon
Posts: 114
Joined: Thu Jan 28, 2010 7:30 am

Re: 0.39: Show or hide Info pane

Postby HanVroon » Sat Mar 25, 2017 7:32 am

OK, Helmut, I added a suggestion: viewtopic.php?t=35232


Return to “Closed/Resolved”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests