XNView Crash ThumbMode w/ .mov files

Bugs found in XnView Classic. Please report only one bug per topic!

Moderators: XnTriq, xnview

urmel1942
Posts: 4
Joined: Sat Jun 27, 2009 7:30 am

XNView Crash ThumbMode w/ .mov files

Postby urmel1942 » Sat Jun 27, 2009 8:06 am

Hello,

I've searched the forum, but didn't find any thread concerning this issue.

I've experienced crashes at .mov files since ever and was excited when I saw the fixed .mov problem at the xnview history.
Installed the new version and the plug ins, but but the prob still exists. Are there other solutions?

:bug:

This happens in thumbnail mode, when an .mov file is analyzed by xnview.
Maybe someone can help me, or is it possible that there exist various .mov versions?

Thank you very much.

BR
Urmel

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 27080
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: XNView Crash ThumbMode w/ .mov files

Postby xnview » Tue Jun 30, 2009 7:33 am

Do you use quicktime codec?
Pierre.

urmel1942
Posts: 4
Joined: Sat Jun 27, 2009 7:30 am

Re: XNView Crash ThumbMode w/ .mov files

Postby urmel1942 » Tue Jul 07, 2009 5:49 pm

xnview wrote:Do you use quicktime codec?


Thanks for responding, It's natively done by my DSC Kodak DX6490.
I remember that I had difficulties viewing these files.
But yes, I use the quicktime player for viewing it.
I hope this will help.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 27080
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: XNView Crash ThumbMode w/ .mov files

Postby xnview » Wed Jul 08, 2009 7:58 am

urmel1942 wrote:
xnview wrote:Do you use quicktime codec?


Thanks for responding, It's natively done by my DSC Kodak DX6490.
I remember that I had difficulties viewing these files.
But yes, I use the quicktime player for viewing it.
I hope this will help.

Is it possible to send me a sample?
Pierre.

Bert_01
Posts: 1
Joined: Thu Jul 23, 2009 7:25 am

Re: XNView Crash ThumbMode w/ .mov files

Postby Bert_01 » Thu Jul 23, 2009 7:31 am

Hello,

I have the same problem with my Panasonic Lumix FS6. Is the problem already found/fixed?

obelisk
Posts: 349
Joined: Fri Jan 09, 2009 9:54 am

Re: XNView Crash ThumbMode w/ .mov files

Postby obelisk » Mon Jul 27, 2009 12:34 am

I have this for .avi from my cam which is mjpeg format.

User avatar
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4578
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm
Location: Slovakia

Re: XNView Crash ThumbMode w/ .mov files

Postby Dreamer » Mon Jul 27, 2009 10:30 pm

Confirmed with HD MOV (720p) from Panasonic DMC-TZ5. I'm using QuickTime Alternative, older version, I'll try to reinstall/update it and send you a sample ASAP. These files are very big (17 sec. = 52MB), so please let me know how to send it, I could record just few seconds, 5 sec., +-15MB and send it via email, or bigger file and upload it to mediafire.com?
Dreamer

urmel1942
Posts: 4
Joined: Sat Jun 27, 2009 7:30 am

Re: XNView Crash ThumbMode w/ .mov files

Postby urmel1942 » Sun Aug 02, 2009 6:31 pm

xnview wrote:
urmel1942 wrote:
xnview wrote:Do you use quicktime codec?


Thanks for responding, It's natively done by my DSC Kodak DX6490.
I remember that I had difficulties viewing these files.
But yes, I use the quicktime player for viewing it.
I hope this will help.

Is it possible to send me a sample?


Dear Pierre, did you receive the .mov File?
BR
Urmel
----
SORRY, missed your eMail in my SPAM filter..... really sorry

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 27080
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: XNView Crash ThumbMode w/ .mov files

Postby xnview » Mon Aug 03, 2009 10:00 am

urmel1942 wrote:Dear Pierre, did you receive the .mov File?

Yes, but no problem :-(
Pierre.

urmel1942
Posts: 4
Joined: Sat Jun 27, 2009 7:30 am

Re: XNView Crash ThumbMode w/ .mov files

Postby urmel1942 » Fri Sep 25, 2009 5:07 pm

xnview wrote:... but no problem :-(

That is strange I tried it with another Computer and it worked... you are right, so I am going to setup my computer completely new.
Thanks for your support, I really have to say Thumbs up!
And a great Tool anyway...
br Gerrit

lockkopf
Posts: 4
Joined: Wed Mar 31, 2010 8:15 am

*.mov Videos on QuadCore PCs play Sound but show no Video

Postby lockkopf » Wed Mar 31, 2010 9:07 am

The problem probably is described here: http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.php?f=36&t=19770&p=83244#p83244

This happens only to Quad-Core-PCs and there is no solution but an uncomfortable work around.

Fantik
Posts: 1
Joined: Sun Apr 02, 2017 1:56 pm

Re: XNView Crash ThumbMode w/ .mov files

Postby Fantik » Sun Apr 02, 2017 2:02 pm

Same problem, demo on video
https://www.youtube.com/watch?v=IGpisTZ7c_I

Latest XnView 2.3.9 and QickTime codec

Video .MOV file from Canon SX 260 HS
Video: MPEG4 Video (H264) 1920x1080 23.976fps 29036kbps [V: English [eng] (h264 constrained baseline L5.0, yuv420p, 1920x1080, 29036 kb/s)]
Audio: PCM 48000Hz stereo 1536kbps [A: English [eng] (pcm_s16le, 48000 Hz, stereo, s16, 1536 kb/s)]


Return to “Classic - Bug Reports”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest