0.84 Linux: Xnview MP prints pdf/printer only grayscale

Ask for help and post your question on how to use XnView MP.

Moderators: helmut, XnTriq, xnview

0.84 Linux: Xnview MP prints pdf/printer only grayscale

Postby norand » Thu Feb 16, 2017 3:36 pm

System: Linux Mint 18 (Ubuntu), 64 bit
Version: 0.84
A previous Installation of XnviewMP 0.82 works fine with no problems, but the first installation of Xnview 0.84 shows missing libs.
Thus I tried several ways to install, the tarball and the deb-file, with gdebi, apt and dpkg, then the installation suddenly works.
But now I have the only problem, that every printout to printer or to pdf are grayscale.
The I several times deinstall and reinstall, V 0.83 and 0.84, I never get a colour-printout.
I'm sure, its a library-dependency problem. But, can I delete Xnview restlessly and reinstall? I deleted the Xnview-Folder by hand, nothing changes. Now I can install Xnview again without errors, but all printouts are grayscale.
Are there logfiles? Are there any hint, where to look?
norand
norand
 
Posts: 3
Joined: Sat Feb 11, 2017 4:32 pm

Re: 0.84 Linux: Xnview MP prints pdf/printer only grayscale

Postby xnview » Mon Feb 27, 2017 10:12 am

norand wrote:Now I can install Xnview again without errors, but all printouts are grayscale.

you had this bug with previous versions?
Pierre.
User avatar
xnview
Author of XnView
 
Posts: 26738
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: 0.84 Linux: Xnview MP prints pdf/printer only grayscale

Postby norand » Wed Mar 22, 2017 11:31 am

xnview wrote:
norand wrote:Now I can install Xnview again without errors, but all printouts are grayscale.

you had this bug with previous versions?


Sorry for the late answer, I saw it not before.
Yes, with 0.83 too (now).

The first installation of 0.83 works fine in Mint 18. The error appears during installing 0.84 over 0.83.
0.84 won't run directly, so I tried it some times with different methods (apt, gdebi, tar, dpkg) , suddenly it runs, but with this annoying error.

But now I can't back to the former installation, I tried every method again with 083 and 084 (32bit, 64bit, deb and tarball), everything works but no color in every output, pdf or printer, multi- or singlepicture,
all is grayscale.
It seems, there is an library confusion, but I don't know where to look for.

Norand
norand
 
Posts: 3
Joined: Sat Feb 11, 2017 4:32 pm


Return to MP - General Support

Who is online

Users browsing this forum: merry widow and 1 guest