Toolbars - how to synchronize viewer with browser toolbar?

Ask for help and post your question on how to use XnView MP.

Moderators: helmut, XnTriq, xnview

Toolbars - how to synchronize viewer with browser toolbar?

Postby mrwul » Wed Mar 01, 2017 6:25 am

There is a difference between the toolbar after double clicking an image file (viewer toolbar?)
and the one showing up when 'browsing' (say, the Explorer like toolbar).

Is there an easy way to synchronize these toolbars, or better said, to have the browser toolbar be the same as the 'viewer-toolbar'?

Thanks!

=
SnagIt-01032017 071634.png

=
mrwul
 
Posts: 157
Joined: Tue May 25, 2010 7:01 pm

Re: Toolbars - how to synchronize viewer with browser toolba

Postby Erixx haxx » Wed Mar 01, 2017 10:24 am

Hello:

Options>> Interface>>Toolbar
Lets you add and remove the command buttons.. I'm not sure if both have the same options though.
Windows 7 Ultimate, x64-bit (SP 1) XnViewMP x64 v0.85-b-1 Port
ASUSTek P8Z77-v
i5-3570K CPU @ 3.40GHz
Memory: x16.0 GB
Samsung SSD 840 EVO 250GB ATA
NVIDIA GeForce GTX 960 @ 1177 MHz
Dedicated: 4096 MB GDDR5
User avatar
Erixx haxx
 
Posts: 312
Joined: Tue Jul 28, 2015 10:37 am

Re: Toolbars - how to synchronize viewer with browser toolba

Postby mrwul » Wed Mar 01, 2017 10:50 am

Thanks. I know.
Rightclick toolbar -> Customize is the same.
I was hoping on a kind of 'copy over' from viewer to browser so to say.
Seems, right now, one has to configure them separately.
Not a big problem, but would have been easier to configure 1 and then something like
'set same toolbar for browser'
or something like that

Anyway, thanks again.
=
mrwul
 
Posts: 157
Joined: Tue May 25, 2010 7:01 pm

Re: Toolbars - how to synchronize viewer with browser toolba

Postby cday » Wed Mar 01, 2017 11:02 am

mrwul wrote:Seems, right now, one has to configure them separately.
Not a big problem, but would have been easier to configure 1 and then something like
'set same toolbar for browser' or something like that.

But some functions are only applicable for one mode or the other, so it is only possible to synchronise them to an extent...
cday
XnThusiast
 
Posts: 1324
Joined: Sun Apr 29, 2012 9:45 am
Location: Cheltenham, U.K.

Re: Toolbars - how to synchronize viewer with browser toolba

Postby tboy » Wed Mar 01, 2017 11:02 am

Go to Cusstomize toolbar and click Save button on upper right position.
Save as 'My1' for example.
Open xnViewMP directory, file 'My1.bar' will be there, open it with notepad.
You will see sections for Browse and View.
Edit as you like and save (with xnVew not running). Example - Copy all between Browse and View rows, delete everything after View and paste there.
Start xnView and you must see new toolbars, if not - open again 'customize toolbar' and click on LOAD , then select 'My1.bar'.

Don't do this if you don't know how to restore initial state in case of errors.
tboy
 
Posts: 77
Joined: Wed Jan 26, 2005 11:44 pm


Return to MP - General Support

Who is online

Users browsing this forum: merry widow and 1 guest