No Video Thumbnails

Ask for help and post your question on how to use XnView MP.

Moderators: XnTriq, helmut, xnview

chris j
Posts: 2
Joined: Wed Mar 15, 2017 2:36 pm

No Video Thumbnails

Postby chris j » Wed Mar 15, 2017 2:43 pm

Hi, newby here, just installed XnViewMP Version 0.84 x64 on W7 64, hoping to get thumbnails of pictures and videos, but all videos (mp4, MTS) show the icon of the program associated with them (VLC), if i click on them, yet they open in XnView, (after a message about RGB 8 bit conversion) instead of VLC.
Is there a way of seeing video thumbnails and have them open in the associated program and not XnView ?

Erixx haxx
Posts: 330
Joined: Tue Jul 28, 2015 10:37 am

Re: No Video Thumbnails

Postby Erixx haxx » Wed Mar 15, 2017 3:51 pm

Hello:

I'm not too sure about Xnviews default mode "QTAV", but I believe you need ffmpeg.exe inside the addon folder.

I use codecs aka direct show instead. You need to change videomode=false to =true, under general section of the .ini file.
If still no thumbs, that means your missing codecs, like k-lite. just install these and restart your pc.
also sometimes changing .exe association back and forth fixes this too.

To open in vlc you need to set options in filelist>> custom filter. or right click open in.

User avatar
helmut
Posts: 8084
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: No Video Thumbnails

Postby helmut » Wed Mar 15, 2017 3:56 pm

chris j wrote:... Is there a way of seeing video thumbnails and have them open in the associated program and not XnView ?

Please check "Show as Thumbnail" for type "Video" in Tools » Settings | Browser » File list | Custom Filter.

chris j
Posts: 2
Joined: Wed Mar 15, 2017 2:36 pm

Re: No Video Thumbnails

Postby chris j » Wed Mar 15, 2017 4:11 pm

Thanks Erixx, I have no special codecs installed as all my editing programs, (Vegas, AfterFX) or viewer (VLC) work without,
So you're saying codec packs have to be installed, I've always read this was a bad idea.

and "Open with associated program" option now set, cheers!


@helmut : That's it, working now! thanks!!


Return to “MP - General Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests