Can't get any multimedia to play

Ask for help and post your question on how to use XnView MP.

Moderators: XnTriq, xnview

3x5
Posts: 28
Joined: Fri Feb 26, 2016 8:58 pm

Can't get any multimedia to play

Postby 3x5 » Mon Jul 03, 2017 1:46 am

Hello, I'm running XnViewMP on Ubuntu 16.04, and I can't get any videos or audio to play. Photos show up just fine. I can play videos and audio outside of XnView. Is it possible that I need a special dependency or code? Thanks for your help.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 27670
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Can't get any multimedia to play

Postby xnview » Tue Jul 04, 2017 9:03 am

do you have installed all gstreamer plugins?
Pierre.

Friedrich
Posts: 6
Joined: Tue Jul 09, 2013 2:36 am

Re: Can't get any multimedia to play

Postby Friedrich » Tue Jul 04, 2017 1:21 pm

3x5 wrote:running XnViewMP on Ubuntu 16.04, and I can't get any videos or audio to play.


Same here:
With Mint 18.2 (same Ubuntu 16.04 base) and Manjaro
XnViewMP's multimedia playback actually never worked under any Linux installation for me.
All gstreamer-plugins installed.
MP 0.86 x64: Manjaro, Debian, Mint (amd64) / MP 0.72 x32: Windows XP 32

3x5
Posts: 28
Joined: Fri Feb 26, 2016 8:58 pm

Re: Can't get any multimedia to play

Postby 3x5 » Tue Jul 04, 2017 2:54 pm

I have the gstreamer 'base', 'good', 'bad' and 'ugly' plugins installed. Also 'nice', 'libav', 'clutter', 'alsa', 'fluendo' and 'pulseaudio'.

I get this error when I run xnview from a terminal and try to open a video:

Code: Select all

(XnView:9649): GStreamer-CRITICAL **: gst_object_ref_sink: assertion 'GST_IS_OBJECT (object)' failed
(XnView:9649): GStreamer-CRITICAL **: gst_element_set_state: assertion 'GST_IS_ELEMENT (element)' failed


Return to “MP - General Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests