MP 0.31 Win: Wrong images shown in View-mode

Bugs, defects, GPFs found in XnView MP

Moderators: Olivier_G, Dreamer, XnTriq, helmut, xnview

MP 0.31 Win: Wrong images shown in View-mode

Postby JohanP » Fri Nov 12, 2010 6:40 pm

What I have done:
1. Select images by category or rating (using the tree-pane)
2. The result is a thumbnaillist with images from two or more different directories
3. Select a thumbnail
4. Go to View-mode (by doubleclicking the thumbnail)
5. Change the image in View-mode with PgUp/PgDown
6. Shown are now only the images in the directory of the selected thumbnail
and NOT the images of the selected category/rating!!

JohanP
JohanP
 
Posts: 38
Joined: Wed Jan 13, 2010 6:28 pm
Location: Germany

Re: MP 0.31 Win: Wrong images shown in View-mode

Postby JohanP » Thu Nov 18, 2010 9:11 pm

Additional behaviour:

7. Close the view tab with the Esc-Key
8. The thumbnaillist has changed :(
Should be the result of category/rating selection (item 2), but is the content of a directory!

The same thing happens also when using quick slideshow in item 5.

JohanP
JohanP
 
Posts: 38
Joined: Wed Jan 13, 2010 6:28 pm
Location: Germany

Re: MP 0.31 Win: Wrong images shown in View-mode

Postby xnview » Wed Jul 13, 2011 12:35 pm

Please check XnViewMP 0.38
Pierre.
User avatar
xnview
Author of XnView
 
Posts: 23428
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: MP 0.31 Win: Wrong images shown in View-mode

Postby JohanP » Tue Jul 19, 2011 11:21 am

Sorry, I don't see any difference.

JohanP
JohanP
 
Posts: 38
Joined: Wed Jan 13, 2010 6:28 pm
Location: Germany

Re: MP 0.31 Win: Wrong images shown in View-mode

Postby xnview » Tue Jul 19, 2011 11:23 am

JohanP wrote:Sorry, I don't see any difference.

You have not the files with selected rating or category?
Pierre.
User avatar
xnview
Author of XnView
 
Posts: 23428
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: MP 0.31 Win: Wrong images shown in View-mode

Postby JohanP » Tue Jul 19, 2011 12:06 pm

xnview wrote:You have not the files with selected rating or category?


After selecting images by category the thumblist shows the correct files.
For instance: A2, A3, B8, B9, C4 from directories A,B and C.

Then I select thumbnail B8 and hit the enter-key --> Image B8 is shown in view-mode

With PgDown the next image shown is B9; that is correct.
But the next PgDown shows Image B10 and not C4!!

After closing the view-mode with ESC, the thumblist now shows all the thumbs of directory B and not A2, A3, B8, B9, C4!!

JohanP
JohanP
 
Posts: 38
Joined: Wed Jan 13, 2010 6:28 pm
Location: Germany

Re: MP 0.31 Win: Wrong images shown in View-mode

Postby xnview » Tue Jul 19, 2011 1:28 pm

JohanP wrote:
xnview wrote:You have not the files with selected rating or category?


After selecting images by category the thumblist shows the correct files.
For instance: A2, A3, B8, B9, C4 from directories A,B and C.

Then I select thumbnail B8 and hit the enter-key --> Image B8 is shown in view-mode

With PgDown the next image shown is B9; that is correct.
But the next PgDown shows Image B10 and not C4!!

I can't reproduce, you are in view tab, right?
In view tab, press F11, move the mouse on the top to show the thumbnail list.
Do you have A2, A3, B8, B9, C4?

After closing the view-mode with ESC, the thumblist now shows all the thumbs of directory B and not A2, A3, B8, B9, C4!!

Ok, for this one
Pierre.
User avatar
xnview
Author of XnView
 
Posts: 23428
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: MP 0.31 Win: Wrong images shown in View-mode

Postby JohanP » Tue Jul 19, 2011 6:21 pm

xnview wrote:I can't reproduce, you are in view tab, right?
In view tab, press F11, move the mouse on the top to show the thumbnail list.
Do you have A2, A3, B8, B9, C4?

Yes, I am in view tab.
When I then press F11, move the mouse on the top, then I have all the thumbnails of one directory (A or B or C),
not A2, A3, B8, B9, C4.

Perhaps I should make some screenshots?

JohanP
JohanP
 
Posts: 38
Joined: Wed Jan 13, 2010 6:28 pm
Location: Germany

Re: MP 0.31 Win: Wrong images shown in View-mode

Postby xnview » Tue Jul 19, 2011 6:34 pm

Is it possible to send a folder with some subfolder/picture files to test?
Pierre.
User avatar
xnview
Author of XnView
 
Posts: 23428
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: MP 0.31 Win: Wrong images shown in View-mode

Postby JohanP » Wed Jul 20, 2011 7:10 pm

xnview wrote:Is it possible to send a folder with some subfolder/picture files to test?

I don't think it depends on subfolders or pictures.

You said, you can't reproduce and therfore I have tried to find a failure on my side.
I found something.

What I have done:
a. Created a new folder (Test) with 3 subfolder (A, B, C)
b. Downloaded some images from the net to the subfolders
c. Installed XnView v0.38 in a new folder (no customization, so you know how it looks like)
d. Started XnView and assigned in each subfolder a category ("blue") to some images
e. Changed to categories tab and selected category "blue"
f. The thumb pane now shows "blue" images from subfolder A, B and C
g. Clicked on the first thumb (info and preview are now visible)

Now there are two possibilities to go on. The first one is successful and the second one not.

1. Pressed F11, moved the mouse on top to show the thumbnail list. OK. Only "blue" thumbs are shown

2a. Pressed ENTER. The image is shown now in a new tab
2b. Pressed F11. The image is shown now in full screen mode
2c. Moved the mouse on top to show the thumbnail list. Now all the thumbs of directory A are shown

JohanP
JohanP
 
Posts: 38
Joined: Wed Jan 13, 2010 6:28 pm
Location: Germany


Return to MP - Bug Reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest