Search found 25 matches

by dglp
Wed Sep 07, 2016 6:58 pm
Forum: New
Topic: MP Doesn't load thumbnails
Replies: 19
Views: 793

Re: MP Doesn't load thumbnails

xnview wrote:No, only move the .db files in another folder, to start with a clean database
I haven't had a chance to try this yet - busy month... will post when I do.
by dglp
Fri Sep 02, 2016 7:30 am
Forum: New
Topic: MP Doesn't load thumbnails
Replies: 19
Views: 793

Re: MP Doesn't load thumbnails

xnview wrote:really strange, could you try to move xnview.db & thumb.db file on a temporary folder?
Do you want me to change the path in Tools | Settings|Integration|Other Settings?
Currently I am using a custom location for all three (catalog, thumbs, other)
by dglp
Fri Sep 02, 2016 6:54 am
Forum: New
Topic: MP Doesn't load thumbnails
Replies: 19
Views: 793

Re: MP Doesn't load thumbnails

Could you please send the DMP file(s) to contact[ät]xnview[d0t]com for Pierre (the developer of XnView) to analyze? Yes. Having done that a few time already, regarding other crashes, Pierre & I have had an occasional dialogue, but there's no futher clue yet. I gather that there's nothing more I can...
by dglp
Thu Sep 01, 2016 9:37 pm
Forum: New
Topic: MP Doesn't load thumbnails
Replies: 19
Views: 793

Re: MP Doesn't load thumbnails

Does this occur with other folders too? Is Enable thumbnail caching in T ools » Settings... » Catalog » Catalog » Cache maintenance activated? If so, could you please Rebuild thumbnails for Cache directory Z:\Artefacts\Imagery\Photo\Calendric\2011\11\06\ ? Yes, it occurs with other folders. Some, b...
by dglp
Wed Aug 31, 2016 7:43 am
Forum: New
Topic: MP Doesn't load thumbnails
Replies: 19
Views: 793

Re: MP Doesn't load thumbnails

Thanks for the reply.

I'm filtering on Custom, though I have tried changing it with no effect.

Here's the screenshot.
20160831_084211.jpg
by dglp
Tue Aug 30, 2016 7:18 pm
Forum: New
Topic: MP Doesn't load thumbnails
Replies: 19
Views: 793

MP Doesn't load thumbnails

Here's a side by side comparison of a folder in MP and Classic.
Why don't the thumbnails display in MP?
Is this controlled by one or more settings?
Is it to do with the folder location?

I'm stumped!
by dglp
Mon May 09, 2016 10:16 am
Forum: Classic - General Support
Topic: Unable to disable fullscreen view on 2nd monitor
Replies: 3
Views: 425

Solved! Unable to disable fullscreen view on 2nd monitor

The fullscreen mode is an option in two places - and I'd only changed it in one of them. I'd been trying to deselect the option via the View | Fullscreen tab where Dual monitor, Use second monitor (Browser & Slideshow). I'd forgot that there is an option in the Browser | Preview tab there's an optio...
by dglp
Mon May 09, 2016 7:38 am
Forum: Classic - General Support
Topic: Unable to disable fullscreen view on 2nd monitor
Replies: 3
Views: 425

Re: Unable to disable fullscreen view on 2nd monitor

xnview wrote:if you press F11?
Hi Pierre,
that temporarily disables it - but next image I move to brings it back.
It's something in the settings that fails to get overwritten.
by dglp
Sat May 07, 2016 5:45 pm
Forum: Classic - General Support
Topic: Unable to disable fullscreen view on 2nd monitor
Replies: 3
Views: 425

Unable to disable fullscreen view on 2nd monitor

Unable to disable fullscreen view on 2nd monitor - when I de-select the dual monitor tickboxes and restart the application, the 2nd screen display persists. The tick boxes are ticked of theor own accord. De-selecting does not work.

How do I disable that feature?
by dglp
Tue May 11, 2010 6:12 am
Forum: Classic - General Support
Topic: Setting to open in tabs
Replies: 1
Views: 303

Re: Setting to open in tabs

Ah, sorted.

View | 'Only one window view opened'
means one File View per tab rather than limiting the instances of Application Window to 1.
by dglp
Tue May 11, 2010 6:02 am
Forum: Classic - General Support
Topic: Setting to open in tabs
Replies: 1
Views: 303

Setting to open in tabs

I've installed v1.97.4 on a new machine, and am puzzling over settings that I haven't had to look at for a long time. For example, when I double click on an image in Browser view, I expect it to open in a new tab of its own. But all the images open in the same tab, so only one image is ever in view....
by dglp
Sat Sep 12, 2009 10:00 am
Forum: Classic - General Support
Topic: MPG/MPEG player gremlin
Replies: 3
Views: 500

Re: MPG/MPEG player gremlin

Very nice tool!
Looks like I'll have to do some digging around for the default codec, probably just reinstall my video drivers.

** update: have just reinstalled graphics card driver - fixed the problem.
No thanks to Logitech, then, for overwriting it.
by dglp
Sat Sep 12, 2009 9:13 am
Forum: Classic - General Support
Topic: MPG/MPEG player gremlin
Replies: 3
Views: 500

MPG/MPEG player gremlin

Has anyone come across this situation? I set up a Logitech webcam last week, and Skype. All seemed well until I incidentally went to XnView to look at a short test video, only to find that the display had been darkened to the point of obscurity. I can see the lightest bits of a given video, but have...
by dglp
Sun Aug 23, 2009 5:16 pm
Forum: Classic - Suggestions
Topic: pathname, FTP, automove, IPTC
Replies: 0
Views: 247

pathname, FTP, automove, IPTC

XnView is very user-friendly - and would be even more user-friendly if I knew how to make it a) copy the pathname of a given photo / set of photos to the clipboard; b) configure an FTP client for automated upload to one or more sites; c) change the default setting of drag & drop to move , rather tha...
by dglp
Sat Aug 08, 2009 11:24 am
Forum: Classic - Bug Reports
Topic: "Send by email" does not work
Replies: 17
Views: 3659

Re: "Send by email" does not work

Is there a fix for this that could be done via the registry or some way other than uninstalling Tbird, and/or changing defaults?
I've got a large mail archive and lots of mods on my Tbird setup, and have not installed Outlook on my laptop.
So I'd like some other way of addressing the problem.