Search found 36 matches

by josedumoretzsohn
Sun Feb 14, 2021 7:32 am
Forum: MP - Suggestions
Topic: Allow Relative (Negative) Numbers in Batch Convert
Replies: 0
Views: 443

Allow Relative (Negative) Numbers in Batch Convert

A major handicap of MP as related to Classic is: MP Batch Convert does not allow working with relative (negative/positive) numbers, which prevents cropping of, for instance, a photo of an Internet page in a same operation, forcing at least four operations, among crop X and Y of desired image, rotate...
by josedumoretzsohn
Tue Dec 15, 2020 9:58 pm
Forum: MP - General Support
Topic: Draw Window (Image Menu)
Replies: 1
Views: 549

Draw Window (Image Menu)

I suggest XNview MP should allow a color change option, other the default and permanent black, for the background pane of the Draw Window (Image menu), because, as it is today, in case of pictures either surrounded by black color, or with one border in black, we cannot distinguish between picture an...
by josedumoretzsohn
Sun Dec 13, 2020 11:32 pm
Forum: MP - Suggestions
Topic: Capture Grid scrambles
Replies: 0
Views: 926

Capture Grid scrambles

MP 0.97.1 - If I capture an image with the grid lines on, and save it with the grid, in the saved image the grid will scramble: multiple grids will show, one on top of the other irregularly. The "Update catalog from files" and "Update files from catalog" does not work as a correction.The only correc...
by josedumoretzsohn
Tue Oct 09, 2018 2:07 pm
Forum: MP - General Support
Topic: XnView MP 0.92
Replies: 2
Views: 288

Re: XnView MP 0.92

Yes, I have sent out some two or three crash reports. The second part of your question I'll answer after I reinstall 0.92x64, which I'll do as soon as this problem is solved. 30/10/2018 - I again downloaded MP 0.92 x64 installer (setup_exe) and installed it, to see whether the new Windows 10 update,...
by josedumoretzsohn
Mon Oct 08, 2018 7:41 am
Forum: MP - General Support
Topic: XnView MP 0.92
Replies: 2
Views: 288

XnView MP 0.92

XNview MP 0.92x64 was working very fine until I upgraded from Windows 7 to Windows 10. Now, as soon as the program opens, for 4 times now, a dialog opens saying an error ocurred, which I must inform XNView Software through that same dialog box. I paste my email on it and send it, and the dialog clos...
by josedumoretzsohn
Thu Apr 12, 2018 9:06 am
Forum: Retest
Topic: Operation "Move to" opens wrong dialogue
Replies: 10
Views: 1607

Re: Operation "Move to" opens wrong dialogue

I tentatively installed the 0.90 .zip version, but the bug persists.
by josedumoretzsohn
Thu Feb 01, 2018 6:09 pm
Forum: Retest
Topic: Operation "Move to" opens wrong dialogue
Replies: 10
Views: 1607

Re: Operation "Move to" opens wrong dialogue

The screenshots follow: 1) 01-Destinatio Folder Empty.jpg 2) 01_SourceFolder.jpg 3) 02-Selection-to-Create-Shortcut.jpg 4) 03-Create-Shortcut.jpg 5) 04-MoveTo-Icon.jpg 6) 05-MoveTo-Dialogue.jpg 7) 06-Replace-With-Dialogue-Opens.jpg 07-Replace-With-Dialogue-Opens.jpg I can send screenshots; in fact, ...
by josedumoretzsohn
Wed Jan 31, 2018 12:58 am
Forum: Retest
Topic: Operation "Move to" opens wrong dialogue
Replies: 10
Views: 1607

Re: Operation "Move to" opens wrong dialogue

Just to add: if I OK the second (buggy) dialogue, the operation of MOVE TO (or COPY TO) succeeds; If I CANCEL this dialogue, the images stay where they are. 1. Can you give screenshots + steps? 2. If you change the destination folder (for ex. make a new one), the problem persists? 3. What versions X...
by josedumoretzsohn
Wed Jan 31, 2018 12:41 am
Forum: Retest
Topic: Operation "Move to" opens wrong dialogue
Replies: 10
Views: 1607

Re: Operation "Move to" opens wrong dialogue

1. Can you give screenshots + steps? 2. If you change the destination folder (for ex. make a new one), the problem persists? 3. What versions XnV MP/OS do you have? Describing: My version is XNView MP 0.89. Steps: 1) In my Folder \zzCAPTURE\ there are 4 images, and I will create shortcuts to \zzEDI...
by josedumoretzsohn
Wed Jan 31, 2018 12:04 am
Forum: Retest
Topic: Operation "Move to" opens wrong dialogue
Replies: 10
Views: 1607

Re: Operation "Move to" opens wrong dialogue

could you describe the way to reproduce? I did not understand your question? The bug is precisely the "opening of this second dialogue" (Replace/With: that usually only opens when there is/are image/images to be replaced), because the destination folder is empty, there is nothing to be replaced the...
by josedumoretzsohn
Mon Jan 22, 2018 7:03 am
Forum: Retest
Topic: Operation "Move to" opens wrong dialogue
Replies: 10
Views: 1607

Operation "Move to" opens wrong dialogue

After selecting a few images, and commanding "Create Shortcut", the usual dialogue appears with the Folders to be reached. However, after clicking on the destination folder, a "strange" second dialogue appears asking whether I want to overwrite the images, one or all. This second dialogue is unneces...
by josedumoretzsohn
Mon Feb 01, 2016 5:21 pm
Forum: MP - General Support
Topic: MP 0.76.1 very slow
Replies: 15
Views: 1988

Re: MP 0.76.1 very slow

Yes, it is as very fast as before.
Thank you.
by josedumoretzsohn
Sat Jan 30, 2016 12:31 am
Forum: MP - General Support
Topic: MP 0.76.1 very slow
Replies: 15
Views: 1988

Re: MP 0.76.1 very slow

A last addition: Where I wrote previously "I operate it with "Edit Description/Comment", although in XNview Classic.)"

please read "No, I insert Comment in XNview Classic, through Edit/Edit Comment..."

Thank you.
by josedumoretzsohn
Fri Jan 29, 2016 11:56 pm
Forum: MP - General Support
Topic: MP 0.76.1 very slow
Replies: 15
Views: 1988

Re: MP 0.76.1 very slow

Some additions, perhaps relevant to MP speed's recovery:

In System Integration/Directories (Folders), I had also changed Catalogue, Data Bank and Other, from Default positions to Customized (German: Angepasst)

Again, thank you.
by josedumoretzsohn
Fri Jan 29, 2016 11:36 pm
Forum: MP - General Support
Topic: MP 0.76.1 very slow
Replies: 15
Views: 1988

Re: MP 0.76.1 very slow

All of a sudden, when I opened Xn and XnMP this evening, XnMP worked as fast and perfectly as before, even with Cache disabled. I think that happened because, last night, before closing, I deleted all the folders enlisted in the Catalogue (German "Katalog") tab in Options, which I thought would part...