Search found 46 matches

by Dirk
Fri Feb 24, 2006 4:17 pm
Forum: Classic - Bug Reports
Topic: Strip of images
Replies: 1
Views: 770

Strip of images

Hello,
if try to strip 2 picture (10.000x10.000) togehther - XnView create only a black image with 10.000x20.000x24.

XnView 1.82.2 / WinXP Pro SP2 with 1 GB

Dirk
by Dirk
Tue Jan 24, 2006 11:19 pm
Forum: Classic - General Support
Topic: working with XnView as non administrator user
Replies: 3
Views: 624

Rights

Which rights do you mean?
The pictures not write protected!

Dirk
by Dirk
Tue Jan 24, 2006 11:15 pm
Forum: Classic - Bug Reports
Topic: RC1: Metadata -> Set Comment / Copy ... to comment
Replies: 18
Views: 3154

OS

Sorry - I don't know how you can test it on french/english win2K??
I haven't such OS.

But I can reproduce this bug on german Win95 und Win98 systems.

Best regards
Dirk
by Dirk
Wed Jan 18, 2006 8:57 am
Forum: Classic - General Support
Topic: working with XnView as non administrator user
Replies: 3
Views: 624

working with XnView as non administrator user

if I working as administrator user with WinXP Pro with XnView - everything works. but if I work as nomal user I can't edit metadata and so on. Has XnView problems with non-admin-users or have I to configure someting in WinXP? (I think, that it should not be necessary to be an administrator user in o...
by Dirk
Wed Jan 18, 2006 8:04 am
Forum: Classic - Bug Reports
Topic: RC1: Metadata -> Set Comment / Copy ... to comment
Replies: 18
Views: 3154

Workaround

good morning, "Þ" is very common in icelandic lanuages *) for village names (and so on). But I have only ~60 pictures with such a comment and so I can add a blank char as workaround for next weeks. I need other functionality more urgently: http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.php?t=4143 :D best reg...
by Dirk
Tue Jan 17, 2006 2:21 pm
Forum: Classic - Bug Reports
Topic: RC1: Metadata -> Set Comment / Copy ... to comment
Replies: 18
Views: 3154

Okay. I used MS "Character Map" in order to choose this char from a Unicode font and copy'n'paste. But if I use a non-unicode font like Courier it doesn't work also.

There are existing rules/offical standards which char sets allowed for JPEG-Comment, EXIF-User-Comment or IPTC-Caption?

regards Dirk
by Dirk
Tue Jan 17, 2006 1:24 pm
Forum: Classic - Bug Reports
Topic: RC1: Metadata -> Set Comment / Copy ... to comment
Replies: 18
Views: 3154

I have such a problem some years ago: At that time not all windows fonts support the whole Unicode standard. The second problem is that some programms/tools use their own fonts.
But nowadays modern OS support normally Unicode.

Which font does XnView use?

Dirk
by Dirk
Tue Jan 17, 2006 12:46 pm
Forum: Classic - Bug Reports
Topic: RC1: Metadata -> Set Comment / Copy ... to comment
Replies: 18
Views: 3154

I have no question mark. Comment is complete empty.

For U+0126 or U+0123 XnView shows not the correct characters. It shows a normal "g" and a normal "H" - but that an other problem.

If you see a question mark, then your font(s) doesn't support this character.

Dirk
by Dirk
Tue Jan 17, 2006 9:13 am
Forum: Classic - Bug Reports
Topic: RC1: Metadata -> Set Comment / Copy ... to comment
Replies: 18
Views: 3154

more tests

good morning, :)

I can reproduce this bug on 3 different computers - all WinXP Pro2002 with SP2. :(

Dirk
by Dirk
Mon Jan 16, 2006 1:04 pm
Forum: Testing - Closed/Solved
Topic: RC1: Label with comments not displayed
Replies: 5
Views: 1111

Fixed

I could NOT reproduce it - seems to be fixed. :bugfixed:
by Dirk
Fri Jan 13, 2006 3:54 pm
Forum: Classic - Bug Reports
Topic: RC1: Metadata -> Set Comment / Copy ... to comment
Replies: 18
Views: 3154

Re: iceandic letter Thorn

hi Pierre,

okay - and now? :(
I will make a test on other systems at this weekend.

Dirk
by Dirk
Fri Jan 13, 2006 2:49 pm
Forum: Classic - Bug Reports
Topic: RC1: Metadata -> Set Comment / Copy ... to comment
Replies: 18
Views: 3154

iceandic letter Thorn

Hi Pierre,

it's really strange...
"street to Þórsmörk" or "XÞórsmörk" work!

"Þ" work NOT!

So - it seems that the iclandic char "Þ" (U+00DE: Latin Capital Letter Thorn) at the first position is the problem.

best regards
Dirk
by Dirk
Fri Jan 13, 2006 2:35 pm
Forum: Testing - Closed/Solved
Topic: RC1: Label with comments not displayed
Replies: 5
Views: 1111

Cache problem?

Hi pierre,

yes - it was enabled. Now I disabled the cache and at the moment I can't produce this bug. Therefore it seems to be a cache problem!?

Dirk
by Dirk
Fri Jan 13, 2006 2:27 pm
Forum: Classic - Bug Reports
Topic: RC1: Metadata -> Set Comment / Copy ... to comment
Replies: 18
Views: 3154

yes, it works with a string like "test". but it doesn't work with a string linke "Þórsmörk". See the screen-shot which I sent to you.

regards Dirk
by Dirk
Fri Jan 13, 2006 2:23 pm
Forum: Testing - Closed/Solved
Topic: RC1: Label with comments not displayed
Replies: 5
Views: 1111

RC1: Label with comments not displayed

Hi Pierre sorry - I'm at work and made only a short test. This test was not very meaningful. E.g. if I use "set comment" or "Copy IPTC caption to comment" then labels with comments are displayed. Then e.g. close XNView and start XNView - all comments are not shown. Rarely comments displayed. I could...