Search found 6718 matches

by helmut
Tue Apr 18, 2017 6:53 pm
Forum: Retest
Topic: 0.85: *.jpg_original files after editing metadata
Replies: 12
Views: 748

Re: 0.85: *.jpg_original files after editing metadata

After browsing search results for "jpg_original" and the above descriptions it's pretty sure that these files are created by Exiftool.

@Pierre: In which detailed scenario are these file created? Are these files of some use for the XnView user? Is there a way to surpress these files?
by helmut
Tue Apr 18, 2017 3:39 pm
Forum: New
Topic: 0.85: File browser not responding for minutes
Replies: 7
Views: 329

Re: 0.85: File browser not responding for minutes

Very good that you found the reason for the problem (Microsofts OneDrive), Fritzle! Let's see whether Pierre can do something about this.
by helmut
Tue Apr 18, 2017 10:23 am
Forum: New
Topic: 0.85: Label 'color space' shows "uncalibrated" on Sony Alpha cameras
Replies: 1
Views: 107

Re: 0.85 label 'color space' shows "uncalibrated" on Sony Alpha cameras

Thank you for your bug reports, squeezechart. Could you please use the bug report template and add the missing information? See topic viewtopic.php?t=27835
by helmut
Tue Apr 18, 2017 7:12 am
Forum: Closed/Resolved
Topic: 0.84: Crop profiles problems
Replies: 14
Views: 424

Re: 0.84: Crop profiles problems

XnTriq wrote::arrow: Suggestion for Selection Ratio
Thanks for searching the forum and providing this valuable links. Interesting to read these intensive discussions held 12 years ago. :)
by helmut
Mon Apr 17, 2017 3:58 pm
Forum: New
Topic: 0.85: File browser not responding for minutes
Replies: 7
Views: 329

Re: 0.85: File browser not responding for minutes

Fritzle wrote:I tried following: ....
Thank you for your tests, Fritzle. Looks like a(nother) permission problem. I hope that Pierre can track this down and find a solution.
by helmut
Mon Apr 17, 2017 3:45 pm
Forum: Closed/Resolved
Topic: 0.85: Deleted file is kept in View mode
Replies: 5
Views: 229

Re: 0.85: Deleted file is kept in View mode

Thank you for this detailed bug report, HanVroon. I could easily reproduce your problem. Your expected behaviour is that XnView navigates to the next existing file as long as there is at least one file in the folder, right?

:arrow: Reproduced
by helmut
Mon Apr 17, 2017 3:40 pm
Forum: Closed/Resolved
Topic: 0.85: Moving a folder on itself in Detail View.
Replies: 4
Views: 366

Re: 0.85: Moving a folder on itself in Detail View.

I can confirm. In most views you get a "Forbidden" cursor but in "Detail view" and "Thumbnails + Details" you can drag&drop with the observed (wrong) behaviour.

:arrow: Reproduced
by helmut
Mon Apr 17, 2017 3:31 pm
Forum: Closed/Resolved
Topic: 0.85: Wrong "bitness" of BPGDEC.exe on 32bit version
Replies: 5
Views: 180

Re: 0.85: Wrong "bitness" of BPGDEC.exe on 32bit version

@Pierre: I'm not very familiar with "bitness". Is this a serious problem or not so serious? What are the consequences of the wrong bitness?
by helmut
Mon Apr 17, 2017 3:30 pm
Forum: Closed/Resolved
Topic: 0.85: Wrong "bitness" of BPGDEC.exe on 32bit version
Replies: 5
Views: 180

Re: 0.85: Wrong "bitness" of BPGDEC.exe on 32bit version

captaincavern wrote:In 32bit version, BPGDEC.exe and dependencies are 64bit. Same with latest version of XnConvert.
Ouch, that is serious. I guess Pierre will provide a new 0.85 32bit very soon.
by helmut
Mon Apr 17, 2017 3:27 pm
Forum: New
Topic: 0.84: Loss of "exif thumbnail" indicator in browser mode
Replies: 3
Views: 237

Re: 0.84: Loss of "exif thumbnail" indicator in browser mode

Thank you for your bug report and your long term membership in the XnView forum, Markorki. :) I've tried to reproduce your problem with some success: When unchecking " Use embedded thumbnails " in Settings: Browser » Thumbnails and then browsing the directory the info icon "Embedded t...
by helmut
Mon Apr 17, 2017 3:17 pm
Forum: New
Topic: 0.85: File browser not responding for minutes
Replies: 7
Views: 329

Re: 0.85: File browser not responding for minutes

Thank you for your extra info, Fritzle. Could you run XnView MP with aministrator rights and see whether it still hangs when browsing? @Pierre: I guess it will be difficult to reproduce this problem. Does the stack trace help you? Could you perhaps provide a special version of XnView MP with trace a...
by helmut
Mon Apr 17, 2017 2:31 pm
Forum: New
Topic: XnView crashes after FTP upload with directories
Replies: 1
Views: 114

Re: XnView crashes after FTP upload with directories

Thank you for registering here, your kudos, and your bug report, JanFtFA. On which platform do you use XnView MP? Which version of XnView MP do you use? (see Reporting a bug: HowTo and Template ) Does XnView really crash (with or without Kolor crash reporter)? EDIT: I've tried a ftp upload on two ft...
by helmut
Mon Apr 17, 2017 2:27 pm
Forum: MP - Suggestions
Topic: 0.85 convert 48bit DNG results in 8bit ouput, XMP tags not exported to JXR
Replies: 4
Views: 222

0.85 convert 48bit DNG results in 8bit output, XMP tags not exported to JXR

yes image is convert as 8bits per component. Only NConvert can convert 48bits to PNG, TIFF 48bits O.k.. Is there a message box displayed that informs the user? yes when you open it O.k., so it's that XnView doesn't support 48bit images. Support of 48 bit images is a suggestion. :arrow: Suggestions ...
by helmut
Mon Apr 17, 2017 2:21 pm
Forum: New
Topic: 0.85: Stuttering mp4 video playback
Replies: 17
Views: 713

Re: 0.85: Stuttering mp4 video playback

Thanks for your bug report with a sample video included, Fritzle. When viewing the mp4 video one can clearly see the stuttering which is pretty bad (Windows 10 64bit, notebook with low level video cartridge). By default, XnView MP uses the internal video player (QTAV). What you could try is using an...
by helmut
Mon Apr 17, 2017 2:01 pm
Forum: New
Topic: 0.85: File browser not responding for minutes
Replies: 7
Views: 329

Re: 0.85: File browser not responding for minutes

Thank you for your bug report with a stack trace included, Fritzle. I assume this problem occurs with this folder, only - right?

It looks like XnView MP tries to create the default system icon and is locked for some reason (just guessing).

Go to advanced search