Fuzzy Thumbnails

Reported bugs that have been closed and/or resolved

Moderators: XnTriq, xnview, Dreamer

Post Reply
User avatar
Ty
Posts: 145
Joined: Thu Feb 23, 2006 3:18 am
Location: San Luis Obispo, California

Fuzzy Thumbnails

Post by Ty » Wed Aug 04, 2010 1:10 am

I'm testing and playing with XnViewMP 0.26.1, and running it side by side with XnView 1.97.6 for Windows.

I'm sure somebody has commented on this already, but all of my thumbnails--at all sizes--are fuzzy and blurred.

Other than that, my first impressions of MP are quite favorable. Very nice job, Pierre.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31509
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Fuzzy Thumbnails

Post by xnview » Wed Aug 04, 2010 7:56 am

"fuzzy and blurred"??? XnView & XnViewMP use the same library...
Pierre.

User avatar
helmut
Posts: 8153
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: Fuzzy Thumbnails

Post by helmut » Sun Aug 08, 2010 8:04 pm

Perhaps "Sharpen thumbnail" is activated in XnView Windows but not in XnView MP? (Tools > Options... | Browser | Thumbnails | Appearance)

User avatar
Ty
Posts: 145
Joined: Thu Feb 23, 2006 3:18 am
Location: San Luis Obispo, California

Re: Fuzzy Thumbnails

Post by Ty » Sun Aug 08, 2010 9:40 pm

Hi Helmut--

Thanks for the suggestion. I had already checked all the visual settings I can think of, including "sharpen."

Since you haven't heard of this problem before, it must be something about my particular situation. So please don't spend any more time worrying about it. But I will show you what I mean below. And this is ONE screen shot, not two different ones pasted together.

Thanks and regards,

Ty


Image

marsh
XnThusiast
Posts: 2443
Joined: Sun May 15, 2005 6:31 am

Re: Fuzzy Thumbnails

Post by marsh » Sun Aug 08, 2010 10:25 pm

Hello Ty,
According to screenshot, MP is using embedded thumbnails while the other is not.

User avatar
Ty
Posts: 145
Joined: Thu Feb 23, 2006 3:18 am
Location: San Luis Obispo, California

Re: Fuzzy Thumbnails

Post by Ty » Sun Aug 08, 2010 10:33 pm

Hi Marsh--I'm sure you're right, but how do you know this? Is there something on the screen that says "embedded?" And in any case, what are embedded thumbnails?

Although I made sure that the embedded option was OFF for both XnView/Win and XnView/MP, XnView apparently does not refresh automatically when that setting is changed. Now when I look at them (MP has been unloaded and reloaded), the thumbnails look fine.

Markorki
Posts: 91
Joined: Wed Mar 08, 2006 3:14 pm
Location: Grenoble
Contact:

Re: Fuzzy Thumbnails

Post by Markorki » Mon Aug 16, 2010 12:26 pm

hello
Is there something on the screen that says "embedded?"
yes, the first icon (starting from the left) : a small white rectangle in a bigger blue one, means "exif thumnail used for display in explorer mode". and this embedded thumnail is generally only about 3 KO
And in any case, what are embedded thumbnails?
It's a small picture embedded in the exif header of the .jpg file
Dommage, l'était sympa cette planète ;-(

Post Reply