Deleting folders do not work?

Reported bugs that have been closed and/or resolved

Moderators: XnTriq, xnview, Dreamer

Post Reply
User avatar
masterjp
Posts: 88
Joined: Fri Feb 13, 2009 4:37 pm
Location: Duesseldorf (Germany)

Deleting folders do not work?

Post by masterjp » Thu Jul 13, 2017 3:46 pm

xn1.png
I tried to delete an empty folder.
I marked the directory in the left treeview window and
tried the shortcut [SHIFT]+[DEL] to delete the folder.
XNView MP tries to delete the not existing files in the empty folder.

It is a bit funny. :D
CPU: Intel i7 8700k | Mainboard: ASUS Z370-F | RAM: 16 GB - DDR4 | SSD: 256 GB | OS: Windows 10 Pro x64 | XN-View 2.44 | XN-View MP 0.91 beta | Adobe Photoshop Elements 15 & Photoshop XXL

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 29572
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Deleting folders do not work?

Post by xnview » Sat Jul 15, 2017 1:42 pm

right, will be fixed in beta 2
Pierre.

User avatar
masterjp
Posts: 88
Joined: Fri Feb 13, 2009 4:37 pm
Location: Duesseldorf (Germany)

Re: Deleting folders do not work?

Post by masterjp » Sun Jul 16, 2017 7:56 am

Thank you.
CPU: Intel i7 8700k | Mainboard: ASUS Z370-F | RAM: 16 GB - DDR4 | SSD: 256 GB | OS: Windows 10 Pro x64 | XN-View 2.44 | XN-View MP 0.91 beta | Adobe Photoshop Elements 15 & Photoshop XXL

HanVroon
Posts: 187
Joined: Thu Jan 28, 2010 7:30 am

Re: Deleting folders do not work?

Post by HanVroon » Wed Jul 26, 2017 1:26 pm

Tested in 0.87 beta 2. Not fixed.

With Shift-Del a folder still cannot be deleted from the folder pane. Now nothing happens (no question if Items should be deleted).

I think there are some issues with selecting a folder and wanting to soft-delete (Del) or permanently delete (Shift-Del) the folder, both for folders with itmes and without.
I've seen more than one bug report recently...

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 29572
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Deleting folders do not work?

Post by xnview » Thu Jul 27, 2017 4:12 pm

HanVroon wrote:Tested in 0.87 beta 2. Not fixed.

With Shift-Del a folder still cannot be deleted from the folder pane. Now nothing happens (no question if Items should be deleted).

I think there are some issues with selecting a folder and wanting to soft-delete (Del) or permanently delete (Shift-Del) the folder, both for folders with itmes and without.
I've seen more than one bug report recently...
The original bug is fixed, please open a new topic for SHIFT+DEL on treeview
Pierre.

HanVroon
Posts: 187
Joined: Thu Jan 28, 2010 7:30 am

Re: Deleting folders do not work?

Post by HanVroon » Fri Jul 28, 2017 2:33 pm

I was just trying to help testing...

The topic poster wrote:
I tried to delete an empty folder.
I marked the directory in the left treeview window and
tried the shortcut [SHIFT]+[DEL] to delete the folder.
XNView MP tries to delete the not existing files in the empty folder.

Testing with an empty folder in the treeview.
Selected the empty foler in the treeview, then pressing Shift + Del, like the topic poster.
Now there is no message anymore that XnViewMP tries to delete the not existing files in the empty folder, but still Shift + Del doesn't do the right thing.
Or isn't it normal expected behaviour that Shift + Del with focus on a directory would delete the directory?

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 29572
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Deleting folders do not work?

Post by xnview » Fri Jul 28, 2017 3:40 pm

HanVroon wrote:I was just trying to help testing...

The topic poster wrote:
I tried to delete an empty folder.
I marked the directory in the left treeview window and
tried the shortcut [SHIFT]+[DEL] to delete the folder.
XNView MP tries to delete the not existing files in the empty folder.

Testing with an empty folder in the treeview.
Selected the empty foler in the treeview, then pressing Shift + Del, like the topic poster.
Now there is no message anymore that XnViewMP tries to delete the not existing files in the empty folder, but still Shift + Del doesn't do the right thing.
Or isn't it normal expected behaviour that Shift + Del with focus on a directory would delete the directory?
The problem was the message box. Currently Shift+Del is only supported in thumbnails view
Pierre.

HanVroon
Posts: 187
Joined: Thu Jan 28, 2010 7:30 am

Re: Deleting folders do not work?

Post by HanVroon » Sat Jul 29, 2017 6:53 am

OK, didn't know that it was not supported. In that case it's fixed...

Post Reply