Successful install in Windows 10 → nothing in context menu :'(

Post Reply
lfr
Posts: 8
Joined: Wed May 13, 2020 3:02 pm

Successful install in Windows 10 → nothing in context menu :'(

Post by lfr »

Hi, I've successfully installed both XnShell 64bit and XnView 64bit in Windows 10 1909, XnView works well but I don't get anything in explorer's context menu. Installed as admin, closed explorer.exe as requested, restarted, nothing seems to make it show up. I also don't get any thumbnails for .eps files. Please help!
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34703
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Successful install in Windows 10 → nothing in context menu :'(

Post by xnview »

you have no XnViewExt in context menu?
Pierre.
lfr
Posts: 8
Joined: Wed May 13, 2020 3:02 pm

Re: Successful install in Windows 10 → nothing in context menu :'(

Post by lfr »

No, this is what my context menu looks like:

Image
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34703
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Successful install in Windows 10 → nothing in context menu :'(

Post by xnview »

and on a .jpg file?
Pierre.
lfr
Posts: 8
Joined: Wed May 13, 2020 3:02 pm

Re: Successful install in Windows 10 → nothing in context menu :'(

Post by lfr »

It works on jpg files, there's a context menu entry for XnShell
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34703
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Successful install in Windows 10 → nothing in context menu :'(

Post by xnview »

lfr wrote: Thu May 14, 2020 8:22 am It works on jpg files, there's a context menu entry for XnShell
Do you have ghostscript?
Pierre.
lfr
Posts: 8
Joined: Wed May 13, 2020 3:02 pm

Re: Successful install in Windows 10 → nothing in context menu :'(

Post by lfr »

No, I don't, I didn't have anything associated with .eps files before installing XnView
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34703
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Successful install in Windows 10 → nothing in context menu :'(

Post by xnview »

lfr wrote: Thu May 14, 2020 1:56 pm No, I don't, I didn't have anything associated with .eps files before installing XnView
to be able to view eps/ps/pdf, you need ghostscript
Pierre.
lfr
Posts: 8
Joined: Wed May 13, 2020 3:02 pm

Re: Successful install in Windows 10 → nothing in context menu :'(

Post by lfr »

Ok I'll try that, but how come I can see them in XnView?
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34703
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Successful install in Windows 10 → nothing in context menu :'(

Post by xnview »

lfr wrote: Thu May 14, 2020 2:55 pm Ok I'll try that, but how come I can see them in XnView?
you should have GS x32bits, but if you use XnShelllEx x64, you need GS x64bits too
Pierre.
lfr
Posts: 8
Joined: Wed May 13, 2020 3:02 pm

Re: Successful install in Windows 10 → nothing in context menu :'(

Post by lfr »

I installed it, it opens files correctly but there's no change in context menu even after closing/restaring explorer.exe.
Last edited by lfr on Fri May 15, 2020 6:42 am, edited 1 time in total.
lfr
Posts: 8
Joined: Wed May 13, 2020 3:02 pm

Re: Successful install in Windows 10 → nothing in context menu :'(

Post by lfr »

Ok I managed to get the context menu entry by unchecking "no thumbnail for .eps files" in options, but explorer still doesn't show thumbnails instead of icons, is this not a feature of XnShell?.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34703
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Successful install in Windows 10 → nothing in context menu :'(

Post by xnview »

lfr wrote: Fri May 15, 2020 6:41 am Ok I managed to get the context menu entry by unchecking "no thumbnail for .eps files" in options, but explorer still doesn't show thumbnails instead of icons, is this not a feature of XnShell?.
No XnShell only add a menu entry
Pierre.
lfr
Posts: 8
Joined: Wed May 13, 2020 3:02 pm

Re: Successful install in Windows 10 → nothing in context menu :'(

Post by lfr »

Ok, I got the thumbnails using SageThumbs, thanks for your help.
Post Reply