"Translation" Offset Command or PAN ...

Ask for help and post your question on how to use XnView Classic.

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
User avatar
y0y0gigi
Posts: 4
Joined: Tue Jan 30, 2007 10:33 pm
Location: Bordeaux

"Translation" Offset Command or PAN ...

Post by y0y0gigi » Wed Oct 28, 2015 1:29 pm

Hi All, Hi Pierre :)

It would be great and very usefull to have in the Image menu an command "translation" Or Offset Image Coords close to Resize, Canvas Size or Automatic Crop for a lot of operations.
For my myself and just as example i can use it to avoid the problem of the order of two monitors when i use an image as wallpaper by mozaic and when the picture isn't splited on the goof monitors... It's often when i need this operation and unfortunately Xnview or XnviewMP have it ...

Of course, an built-in function is better just to use it in batch mode ;)

What's your opinions ?

Ch33rs
('-' ) (._. ) ( '-') -=yOyOGiGi=- ( ._.) ('-' ) (._. ) ( '-')

User avatar
oops66
XnThusiast
Posts: 1999
Joined: Tue Jul 17, 2007 1:17 am
Location: France

Re: "Translation" Offset Command or PAN ...

Post by oops66 » Wed Oct 28, 2015 3:19 pm

y0y0gigi wrote:Hi All, Hi Pierre :)

It would be great and very usefull to have in the Image menu an command "translation" Or Offset Image Coords close to Resize, Canvas Size or Automatic Crop for a lot of operations.
For my myself and just as example i can use it to avoid the problem of the order of two monitors when i use an image as wallpaper by mozaic and when the picture isn't splited on the goof monitors... It's often when i need this operation and unfortunately Xnview or XnviewMP have it ...

Of course, an built-in function is better just to use it in batch mode ;)

What's your opinions ?

Ch33rs
Hello, ... I don't understand very well your request, maybe it would be better to explain your request in French.
( Je ne comprends pas bien votre demande, probablement le plus simple, c'est de la reformuler en Français) ici:.
http://newsgroup.xnview.com/viewforum.php?f=56
XnViewMP 0.82 Linux X64 - Ubuntu 16.04 LTS - X64

User avatar
y0y0gigi
Posts: 4
Joined: Tue Jan 30, 2007 10:33 pm
Location: Bordeaux

Re: "Translation" Offset Command or PAN ...

Post by y0y0gigi » Fri Nov 06, 2015 10:54 am

Hi,

No needs to translate, just see this picture and you will understand :
http://vignette3.wikia.nocookie.net/nwn ... 0223074611
The fact to add this function in filter is just to use it in batch mode, the utility of this function is multiple, it's very handful.

ChEErs
('-' ) (._. ) ( '-') -=yOyOGiGi=- ( ._.) ('-' ) (._. ) ( '-')

User avatar
oops66
XnThusiast
Posts: 1999
Joined: Tue Jul 17, 2007 1:17 am
Location: France

Re: "Translation" Offset Command or PAN ...

Post by oops66 » Fri Nov 06, 2015 11:40 am

y0y0gigi wrote:Hi,

No needs to translate, just see this picture and you will understand :
http://vignette3.wikia.nocookie.net/nwn ... 0223074611
The fact to add this function in filter is just to use it in batch mode, the utility of this function is multiple, it's very handful.

ChEErs
... Hi,
... But into the batch mode, you already have the "crop" item with (X & Y offset available, and width & weight sizes) to play with (from positions or from edges)... Doesn't meet you request?
XnViewMP 0.82 Linux X64 - Ubuntu 16.04 LTS - X64

Post Reply