Display settings not working -- SOLVED

Ask for help and post your question on how to use XnView Classic.

Moderators: XnTriq, xnview

Edyap
Posts: 3
Joined: Wed May 24, 2017 9:48 am

Display settings not working -- SOLVED

Postby Edyap » Wed May 24, 2017 9:53 am

In preview versions of Xnview, I prefer viewing thumbnails on a black background, and the filename and details in white text also on a black background. But with the version 2.40, the settings don't work. The text under the thumbnails can change color, but the background behind the text remains white no matter what I do.

When I copied the old xnview.ini into the new folder, the background behind the text becomes black as I prefer it. But I don't want to use the old xnview.ini, in case there are settings that are incompatible with the new version.
Last edited by Edyap on Thu May 25, 2017 9:16 am, edited 1 time in total.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 28071
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Display settings not working

Postby xnview » Wed May 24, 2017 10:54 am

do you have changed options>Thumbnails>Background color?
Pierre.

Edyap
Posts: 3
Joined: Wed May 24, 2017 9:48 am

Re: Display settings not working

Postby Edyap » Thu May 25, 2017 12:48 am

Thank you for the quick response.
Yes, I have changed the thumbnails background color to black, as well as the browser background color.
I have changed these and the label settings to the same as my previous version, but the label background does not comply with my new settings. It remains white.

Edyap
Posts: 3
Joined: Wed May 24, 2017 9:48 am

Re: Display settings not working

Postby Edyap » Thu May 25, 2017 5:40 am

Hi Pierre,

I solved the problem by comparing the xnview.ini files. In my old xnview.ini file, there was an entry for "UseColor=0" which was "UseColor=1" in the new xnview.ini.
When I changed the value to "0" the problem was fixed. I don't know where this setting is in the settings dialog box.
Thank you for your time!


Return to “Classic - General Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests