[2.41>2.43] Broken grayscale rendering

Bugs found in XnView Classic. Please report only one bug per topic!

Moderators: XnTriq, xnview

captaincavern
Posts: 37
Joined: Fri Dec 13, 2013 6:31 am

[2.41>2.43] Broken grayscale rendering

Postby captaincavern » Sat Oct 21, 2017 7:41 pm

Hello, since 2.41, I get incorrect rendering of downsized grayscale images. :x

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 28291
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: [2.41>2.43] Broken grayscale rendering

Postby xnview » Sun Oct 22, 2017 8:06 am

could you post a screenshot?
Pierre.

captaincavern
Posts: 37
Joined: Fri Dec 13, 2013 6:31 am

Re: [2.41>2.43] Broken grayscale rendering

Postby captaincavern » Sun Oct 22, 2017 11:31 am

I have attached a screenshot. That's when I load the image directly from windows explorer. If it loads from browsing from within xnview it is yellow and green and changing the zoom factor yelds other colors, red and black or magenta and blue. It also happens on a loaded true color image after converting to grayscale.
Attachments
2017-10-22-12-20-05.png

captaincavern
Posts: 37
Joined: Fri Dec 13, 2013 6:31 am

Re: [2.41>2.43] Broken grayscale rendering

Postby captaincavern » Sun Oct 22, 2017 11:49 am

I just saw a similar topic in the general support subforum and I can use the suggested fix successfully. After setting use alpha to 1 (in the registry in my case) rendering is normal again. :mrgreen:


Return to “Classic - Bug Reports”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest