Page 1 of 1

Batch processing - Estimate original JPG quality not working

Posted: Sun Mar 08, 2015 7:38 pm
by kudlosh
Hello,
When using batch processing, the checkbox "Use estimated original quality if possible" (saving as JPEG) has no effect and saves with set quality.

Test: Try to save a jpeg image (with quality lower than 100) both directly and through the batch processing. Both times set Quality to 100 and check "Use estimated quality". Size of the resulting files should be different (batch uses set quality, whereas single estimates the quality correctly).

For me, this is quite a critical feature.

Re: Batch processing - Estimate original JPG quality not wor

Posted: Mon Mar 09, 2015 9:11 am
by xnview
right i'll fix it in batch convert

Re: Batch processing - Estimate original JPG quality not wor

Posted: Tue Mar 10, 2015 12:55 am
by kudlosh
Cool!

I know this probably does not belong here, but it's almost the same bug - XnViewMP has the same problem. And worse, it seems that even when saving single jpg the quality estimation does not work at all.