Bug in excluding file types?

Bugs found in XnView Classic. Please report only one bug per topic!

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
Dave-H
Posts: 12
Joined: Mon Jun 20, 2016 3:01 pm

Bug in excluding file types?

Post by Dave-H » Mon Jun 20, 2016 3:10 pm

Hi, just registered to ask about a possible bug.
I've noticed recently that the browser in XnView is displaying thumbnails for file types that should be excluded, such as HTM files.
I had a custom exclusion set up so it doesn't display Paint Shop Pro browser files either, and that seems to have stopped working too as they're now being displayed, and I haven't knowingly changed anything.
I've done some experimenting, and it does indeed seem to be that changing the settings in the browser File List options is actually now having no effect, the exclusion of the file extensions in the two "Custom files" fields and the un-ticking of all the boxes is being ignored, and they are being displayed anyway.
Is this a known issue?
Cheers, Dave.
PS I must say now I've got the opportunity that XnView is just a fantastic piece of software, it's one of those that's so good that you can't believed that it's actually free!
:D

User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 5449
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Re: Bug in excluding file types?

Post by XnTriq » Tue Jun 21, 2016 1:00 am

Welcome to the forum, Dave (-:

Is View » Filter By set to Custom?

Dave-H
Posts: 12
Joined: Mon Jun 20, 2016 3:01 pm

Re: Bug in excluding file types?

Post by Dave-H » Wed Jul 06, 2016 10:56 am

Thank you @XnTriq!
So sorry for the delay in replying, I thought I had the forum set to send me notification of replies, and nothing had come through.
I've only just now remembered to manually check.
Yes, that was indeed the problem, the View option was set to "All", which I'm sure it couldn't have been in the past!
Switching it to "Custom" has fixed it, but isn't it a bit strange to have a setup option that is so configurable, but so easily over-ridden like that?!
So easy to do without realising what you've done!
Cheers, and thanks again, Dave.
:D

User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 5449
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Re: Bug in excluding file types?

Post by XnTriq » Tue Jul 12, 2016 3:30 am

Hi again, Dave.
Dave-H wrote:So sorry for the delay in replying, I thought I had the forum set to send me notification of replies, and nothing had come through.
I've only just now remembered to manually check.
It's a known issue :x

Post Reply