Page 1 of 1

Not more WebP -Support in v. 2.45

Posted: Sat Jun 09, 2018 5:27 pm
by moneywasher
I updated today from 2.44 to the version 2.45 and could not more view my webp images in the directories.
After reinstalling the version 2.44 all works fine again as before !
Is this a bug or there is now a special checkbox to directly activate WebP Support in XnView and I just not saw it ??

Re: Not more WebP -Support in v. 2.45

Posted: Sun Jun 10, 2018 2:44 pm
by xnview
do you have updated the webp plugin (now libwepp.dll)

Re: Not more WebP -Support in v. 2.45

Posted: Mon Jun 11, 2018 8:37 pm
by moneywasher
No, I just have installed since longer time the WebP_CodecSetup.exe from Google, to my Win 7 PC.
How I can update to this libwebp.dll? Coz the only one webp dll I found in the I/O Plugins of XNview's Website, is from 19. 01. 2015 !

I just wonder, that the version 2.44 works fine without any extra installation of webp dll. Both versions, 2.45 and 2.44 was "Standard" versions I've downloaded. Is there not more a webp dll installed in the plugins directory of v. 2.45 after installation??
In the 2.44 plugin directory the webp.dll is available, after installation.

Re: Not more WebP -Support in v. 2.45

Posted: Mon Jun 11, 2018 8:56 pm
by moneywasher
Okay - Now it WORKS for me in v. 2.45.
I just had to rename in the PlugIns directory the webp.dll to libwebp.dll ... and after restart XnView it shows all images perfect again.

Re: Not more WebP -Support in v. 2.45

Posted: Tue Jun 12, 2018 10:28 am
by xnview
the libwebp.dll is in complete setup