B1: Archives not working

Bugs and Suggestions in XnView Classic which have been resolved

Moderators: XnTriq, xnview

User avatar
Drahken
Posts: 884
Joined: Sun Apr 10, 2005 4:29 pm

B1: Archives not working

Post by Drahken »

99.9% of the archives I have won't work, they just get a "format of the file <...> could not be determined" message. I first tried some existing files, then tried creating a zip, rar, and 7z file from scratch, none of them worked. There are only a handful of files which work at all (I don't know what the diff is between them and the others), and even they don't truly work. They only load the first image in the file (they don't give you an option to choose an image in the archive when you load it, and they don't give you an option to go to the next/previous page as though it were a multipage image).

Edit: I was just checking this out in the alpha version (alpha 2, to be specific), and it exhibits the exact same behavior.
Oh the feuhrer, oh the feuhrer, oh the feuhrer's nipples bonk!
ckit
XnThusiast
Posts: 2451
Joined: Tue Feb 17, 2004 1:11 am
Location: Cabarlah, Australia

Post by ckit »

I have multiple RAR archives (most solid state) and they all work.

However, I do have weird results with multiple folders showing in "My Backups.rar" which gets updated regularly.
XnViewMP running on Windows 10 Pro x64 21H1
PhotoFiltre 11, PowerArchiver Toolkit, ShareX and Vivaldi Browser
marsh
XnThusiast
Posts: 2443
Joined: Sun May 15, 2005 6:31 am

Post by marsh »

ckit wrote: However, I do have weird results with multiple folders showing in "My Backups.rar" which gets updated regularly.
Same here.
Compare RAR archive to same ZIP archive of Xnview beta-1 distribution.
With 'rar' version, duplicate folders are seen- 'Web Template' listed 3 times. 'skins' twice.
Also with .rar, folders are left behind in temporary folder. This does not occur when looking at beta-1 zip.
User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France

Good here---

Post by Clo »

:) Hello !

• Globally, the archives work fine for me, now we have also the *.SQX ones I requested
and that TC and SC users (and I of course) use a lot. All are Solid (single data flow¦block) and work.

• Please, give a look to THAT THREAD where the topic is discussed too, and from which you may get two archive-samples, one of mine and one from user foxyshadis.

• There is also a snag when using archives for viewing in XnView I reported THERE

:mrgreen:  KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice
User avatar
Drahken
Posts: 884
Joined: Sun Apr 10, 2005 4:29 pm

Post by Drahken »

Tried both files in that thread, they both give me the "format could not be determined" error.

Grab the first issue shown on this page: http://www.aibq.com/lsh1_1.php (with the yellow cover). That (and other issues from that site) are the only ones that work at all for me (and they only display the first image in the archive).

These are simple test files I made, all of which give me the "format could not be determined" error. They contain a handful of gif files, with simple names, and no folders:
http://drahken.t35.com/Documents.zip
http://drahken.t35.com/XNV-test-LZMA-nonsolid.7z
http://drahken.t35.com/XNV-test-LZMA.7z
http://drahken.t35.com/XNV-test.rar
http://drahken.t35.com/XNV-test.zip
Oh the feuhrer, oh the feuhrer, oh the feuhrer's nipples bonk!
User avatar
ckv
Posts: 786
Joined: Wed Feb 02, 2005 2:30 pm
Location: Glow

Post by ckv »

:?: http://i10.tinypic.com/4g8sydx.png :?:
No problems here. All the archives work.
XnView Tweak UI - Tool to customize your XnView beyond the regular XnView options.
UI-less Settings - Documentation of all the hidden settings in XnView.
XFAM - Tool to create and customize XnView file associations.
User avatar
Drahken
Posts: 884
Joined: Sun Apr 10, 2005 4:29 pm

Post by Drahken »

Did some more poking around and discovered a few things:
1) Some archives will open in browse mode, but if you try to open them in viewer mode you get the "cannot determine filetype" error. (Strange that the prog can open them fine in one mode, but not recognize them in another.)
2) Some files still don't work, but these have the images within a folder within the archive.
3) The files must have a zip/rar/7z/etc extension. If you change the extension, xnview won't recognize it as an archive. (The files which it would only read the first page are rars with the extension changed to "cbr". When I change the extension to "rar", it will show all the pages (but only in browse mode).)
Oh the feuhrer, oh the feuhrer, oh the feuhrer's nipples bonk!
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36866
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Post by xnview »

Drahken wrote:Did some more poking around and discovered a few things:
1) Some archives will open in browse mode, but if you try to open them in viewer mode you get the "cannot determine filetype" error. (Strange that the prog can open them fine in one mode, but not recognize them in another.)
I have no problem to open your archive samples in browser mode, but currently you can't open archive file in view mode
2) Some files still don't work, but these have the images within a folder within the archive.
Do you have a sample?
3) The files must have a zip/rar/7z/etc extension. If you change the extension, xnview won't recognize it as an archive. (The files which it would only read the first page are rars with the extension changed to "cbr". When I change the extension to "rar", it will show all the pages (but only in browse mode).)
Yes, XnView use extension to be able to uncompress it...
Pierre.
User avatar
Drahken
Posts: 884
Joined: Sun Apr 10, 2005 4:29 pm

Post by Drahken »

http://rapidshare.com/files/4648085/test.zip.html
When you open it in browser mode, it appears to be an empty file. When you open the archive normally (via winzip or winrar or whatever), you see that there are images within a folder within the archive.
Oh the feuhrer, oh the feuhrer, oh the feuhrer's nipples bonk!
ckit
XnThusiast
Posts: 2451
Joined: Tue Feb 17, 2004 1:11 am
Location: Cabarlah, Australia

Post by ckit »

Anyone know where we stand with this issue?
XnViewMP running on Windows 10 Pro x64 21H1
PhotoFiltre 11, PowerArchiver Toolkit, ShareX and Vivaldi Browser
User avatar
helmut
Posts: 8245
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Post by helmut »

ckit wrote:Anyone know where we stand with this issue?
This bug report is in group "Retest (Fixed in Beta 2". So this is supposed to be fixed and needs retesting.
User avatar
Drahken
Posts: 884
Joined: Sun Apr 10, 2005 4:29 pm

Post by Drahken »

Retested, problem still exists in beta2. Xnview is still incapable of "seeing" folders that are within archives. :( I made a second test archive to check something, I placed some images within a folder in the archive, and another image in at the same level as the folder (when you open the archive in an archiving prog, you see the image and the folder, then you go into the folder to see the other images). Xnview can see the top level image fine, but still doesn't see the folder.
Oh the feuhrer, oh the feuhrer, oh the feuhrer's nipples bonk!
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36866
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Post by xnview »

Drahken wrote:Retested, problem still exists in beta2. Xnview is still incapable of "seeing" folders that are within archives. :( I made a second test archive to check something, I placed some images within a folder in the archive, and another image in at the same level as the folder (when you open the archive in an archiving prog, you see the image and the folder, then you go into the folder to see the other images). Xnview can see the top level image fine, but still doesn't see the folder.
Please send me an archive test?
Pierre.
User avatar
foxyshadis
Posts: 387
Joined: Sat Nov 18, 2006 8:57 am

Post by foxyshadis »

That's the same behavior I still get. I tried using default ini and some option variations, I'm just not sure what difference my system might have to others' that work.
User avatar
Drahken
Posts: 884
Joined: Sun Apr 10, 2005 4:29 pm

Post by Drahken »

The one I posted earlier ( http://rapidshare.com/files/4648085/test.zip.html ) is the one I used to retest. It just has 3 images in a folder within the archive. This one: http://rapidshare.com/files/6316799/test2.zip.html has 2 images within a folder within the archive, and a third image in the archive alongside the folder.
Oh the feuhrer, oh the feuhrer, oh the feuhrer's nipples bonk!