Page 1 of 1

XnView 1.97B1 = bug w/ associated programs

Posted: Tue Nov 03, 2009 3:22 am
by deejjjaaaa
XnView 1.97B1 = bug w/ associated programs

does not read the existing list of associated programs ( [OpenWith] section ) from xnview.ini

does add programs there through local menu (they will appear in .ini file), but they will not appear in the local menu, after that - local menu will always come empty (w/o any associated programs)

the same thing if I switch to use registry instead of .ini file

Re: XnView 1.97B1 = bug w/ associated programs

Posted: Tue Nov 03, 2009 3:42 am
by ckit
I cannot confirm, both PhotoFiltre Studio and Paint.NET from 1.96.5 INI work fine and I just added "ACDSee Photo Editor 2008" to the list and that works fine too.

I won't try the registry method as I prefer working with INI's for XnView.

Re: XnView 1.97B1 = bug w/ associated programs

Posted: Tue Nov 03, 2009 7:54 am
by xnview
I can't confirm too

Re: XnView 1.97B1 = bug w/ associated programs

Posted: Tue Nov 03, 2009 5:49 pm
by deejjjaaaa
xnview wrote:I can't confirm too
let me describe the situation from yesterday

1) I was running 1.96.5 on XP/SP3
2) downloaded 1.97B1 zip, replaced (copy over) everything in 1.96.5 folder
3) started 1.97B1
4) saw the bug, tried to change the option to store the configuration from .INI to registry - did not help, back from registry to .INI - did no help either
5) removed 1.97B1
6) installed 1.96.5 (old .INI file stayed)
7) everything is working as it was supposed to work

should I try again ? anything particular that I need to pay attention to try to reproduce the bug ? thx

Re: XnView 1.97B1 = bug w/ associated programs

Posted: Tue Nov 03, 2009 6:09 pm
by deejjjaaaa
bug is there - here is a screenshot after I repeated the steps today

you can see the content of the .INI file of the right side and what I can see in the local menu on the left side... no items displayed (should be 2 items - Photoshop and C1)

Image

Re: XnView 1.97B1 = bug w/ associated programs

Posted: Tue Nov 03, 2009 7:56 pm
by oops66
FI: I have the same problem into the Browser mode (but it works into View Mode)

Re: XnView 1.97B1 = bug w/ associated programs

Posted: Wed Nov 04, 2009 8:55 am
by xnview
Oh right, with the popup, not in the menu

Re: XnView 1.97B1 = bug w/ associated programs

Posted: Sat Nov 07, 2009 3:16 pm
by JohnFredC
Not fixed in b2

Re: XnView 1.97B1 = bug w/ associated programs

Posted: Sat Nov 07, 2009 4:04 pm
by xnview
JohnFredC wrote:Not fixed in b2
Yes, in b3