RC1: Minor: <Filename Number> in batch convert bug

Bugs and Issues in 1.82 Test versions which have been fixed and verified as resolved.

Moderators: XnTriq, xnview

Locked
User avatar
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4605
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm
Location: Slovakia

RC1: Minor: <Filename Number> in batch convert bug

Post by Dreamer » Sat Jan 14, 2006 2:01 am

<Filename Number> in batch convert doesn't work good - first number is used instead of last.

E.g. for files:

Terminator 3 001
Terminator 3 002
Terminator 3 003

Number 3 is used instead of 00X.

It should work the same as with option "Create new template when opening dialog".

FlorianH
Posts: 121
Joined: Fri Dec 09, 2005 8:28 am
Location: Munich, Germany

Post by FlorianH » Sat Jan 14, 2006 4:29 am

I'm not sure if there should be an option to switch if the number should be extracted from left or from the right end of the filename. There are for sure both use-cases (think of "001_test_text_2006-01-14.txt" for example).

Perhaps a practical workaround would be renaming in two steps:
1) batch rename without template (replace "Terminator 3" with "Terminator")
2) batch rename with template using <file number> expression.

User avatar
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4605
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm
Location: Slovakia

Post by Dreamer » Sun Jan 15, 2006 1:59 am

FlorianH wrote:I'm not sure if there should be an option to switch if the number should be extracted from left or from the right end of the filename. There are for sure both use-cases (think of "001_test_text_2006-01-14.txt" for example).
Right, but now it should be the same.

There could be one button "Options" instead of "Duplicate" that would switch view to Options dialog with more options for Batch rename, like "Duplicate", option above and more in the future. These options are not often use so it would be the best solution IMO. The same option is on Batch convert dialog > Format > Options.

But, of course, not in 1.82.

User avatar
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4605
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm
Location: Slovakia

Post by Dreamer » Fri Jan 20, 2006 1:19 am

Fixed in RC2.

Florian, please start a new topic for your request if you want...

Locked