0.50 and OS X problems

Ideas for improvements and requests for new features in XnView MP

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
maxim_k
Posts: 9
Joined: Sun Aug 24, 2008 6:50 am
Location: Moscow

0.50 and OS X problems

Post by maxim_k » Fri Jun 15, 2012 5:21 pm

Hi,

First of all I want to express my deep gratitude to Pierre for the great work. I use the XnView MP in Mac OS since version 0.1 and appreciate the author :D

But anyway:

1. I have noticed a problem with Main application menu in both versions of XnViewMP (32 and 64-bit) on both OS's (Snow Leopard and Lion):
at some moment after launching and using App, when I open image in Viewer from Browser by double-clicking on it main menu disappears (I see only XnView item):
Screen Shot 2012-06-15 at 21.08.45.png
Screen Shot 2012-06-15 at 21.08.45.png (205.8 KiB) Viewed 2762 times
Sometimes menu is visible, but none of the items active.

2. If I put some folder to Favorites and this folder has sub-folders, then clicking in browser on sub-folder on Favorites pane doesn't open this sub-folder in main browser window.

Thanks,
Maxim

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31741
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.50 and OS X problems

Post by xnview » Mon Jun 18, 2012 8:55 am

maxim_k wrote: First of all I want to express my deep gratitude to Pierre for the great work. I use the XnView MP in Mac OS since version 0.1 and appreciate the author :D
0.1 really??? :D
1. I have noticed a problem with Main application menu in both versions of XnViewMP (32 and 64-bit) on both OS's (Snow Leopard and Lion):
at some moment after launching and using App, when I open image in Viewer from Browser by double-clicking on it main menu disappears (I see only XnView item):

Sometimes menu is visible, but none of the items active.
Right, it's when you close a tab...
2. If I put some folder to Favorites and this folder has sub-folders, then clicking in browser on sub-folder on Favorites pane doesn't open this sub-folder in main browser window.
Strange, i have not this problem...
Pierre.

maxim_k
Posts: 9
Joined: Sun Aug 24, 2008 6:50 am
Location: Moscow

Re: 0.50 and OS X problems

Post by maxim_k » Mon Jun 18, 2012 8:51 pm

Hi Pierre,

Thanks for reply!
xnview wrote: 0.1 really??? :D
YES, more accurately 0.001
Screen shot 2012-06-19 at 0.35.10.jpg
Screen shot 2012-06-19 at 0.35.10.jpg (199.33 KiB) Viewed 2720 times
xnview wrote:
maxim_k wrote: 2. If I put some folder to Favorites and this folder has sub-folders, then clicking in browser on sub-folder on Favorites pane doesn't open this sub-folder in main browser window.
Strange, i have not this problem...
Yes, I have this issue on 10.6.8 :(

Maxim

User avatar
Schattenreiter
Posts: 43
Joined: Mon Sep 19, 2005 5:46 pm
Location: Berlin, Germany
Contact:

Re: 0.50 and OS X problems

Post by Schattenreiter » Mon Jun 25, 2012 5:41 pm

maxim_k wrote:
xnview wrote:
maxim_k wrote: 2. If I put some folder to Favorites and this folder has sub-folders, then clicking in browser on sub-folder on Favorites pane doesn't open this sub-folder in main browser window.
Strange, i have not this problem...
Yes, I have this issue on 10.6.8 :(

Maxim
I tried to reproduce this behavior in 10.7.3, and it does not occur on my machine, too. It's probably Snow Leo specific? I no longer have SL, so I cannot test this either...

I don't have the main menu disappearance effect either, however, I remember that I could observe this happening under 0.39 frequently. It then went away with 0.48. I always throw away all preference files with a new program version. So maybe it's old preferences?
HackIntosh
Mountain Lion 10.8.2G530GA-Z77M-D3HSapphire 5770Soundblaster Audigy Platinum16GB-1333-DDR3Atheros AR9280

maxim_k
Posts: 9
Joined: Sun Aug 24, 2008 6:50 am
Location: Moscow

Re: 0.50 and OS X problems

Post by maxim_k » Fri Jan 11, 2013 1:40 pm

Hi,

After some time (a long one :) ) I have found the roots of my problem with "Favorites":
2. If I put some folder to Favorites and this folder has sub-folders, then clicking in browser on sub-folder on Favorites pane doesn't open this sub-folder in main browser window.
When I add some folder to Favorites the path to the folder written in bookmark.ini file in a form:
"Documents"*"/Volumes/Snow Leopard/Users/max/Documents"
- without forward slash at the end of the string, when I manually change it to:
"Documents"*"/Volumes/Snow Leopard/Users/max/Documents/"
then I can open sub-folders from Favorites.

Maxim

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31741
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.50 and OS X problems

Post by xnview » Tue May 14, 2013 10:03 am

maxim_k wrote:
2. If I put some folder to Favorites and this folder has sub-folders, then clicking in browser on sub-folder on Favorites pane doesn't open this sub-folder in main browser window.
When I add some folder to Favorites the path to the folder written in bookmark.ini file in a form:
"Documents"*"/Volumes/Snow Leopard/Users/max/Documents"
- without forward slash at the end of the string, when I manually change it to:
"Documents"*"/Volumes/Snow Leopard/Users/max/Documents/"
then I can open sub-folders from Favorites.
How do you add your folder in favorites??
Pierre.

Post Reply