Page 1 of 1

Curves Function in toolbar

Posted: Wed Jan 17, 2018 8:23 am
by Klonk
Hi,

First of all: many thanks for integration of curves tool. This is really great,

For this function I have some minor suggestions/requests
  • The curves function is only available through the menu. In the toolbar there is the symbol for changing the image. But there the new Curves tool is missing. Please integrate it. Thanks
  • For the curves tool it would be great if the size of the curves dialog on first call would be quadratic. Imho the curve display should always be quadratic (I hope you know what I mean)
  • It would be nice if the histogram could be (optionally) shown in the background of the curve and changes as the curve is modified to show the current situation.

Re: Curves Function in toolbar

Posted: Wed Jan 17, 2018 9:18 am
by xnview
Klonk wrote:
  • The curves function is only available through the menu. In the toolbar there is the symbol for changing the image. But there the new Curves tool is missing. Please integrate it. Thanks
you can add it
[*]For the curves tool it would be great if the size of the curves dialog on first call would be quadratic. Imho the curve display should always be quadratic (I hope you know what I mean)
yes

Re: Curves Function in toolbar

Posted: Fri Jan 26, 2018 6:50 am
by Klonk
I meant the curves function is missing in the adjust menu within the toolbar.

Re: Curves Function in toolbar

Posted: Mon Jan 29, 2018 1:46 pm
by xnview
Klonk wrote:I meant the curves function is missing in the adjust menu within the toolbar.
you can add it settings>Interface>Toolbar

Re: Curves Function in toolbar

Posted: Wed Jan 31, 2018 8:47 am
by Klonk
Ok, I can add it to the toolbar, I understand that.

But how to addit to this menu (where it belongs into IMHO)?
Image 1.gif
Image 1.gif (10.04 KiB) Viewed 694 times
(german language version)

Thanks for your help

Re: Curves Function in toolbar

Posted: Wed Jan 31, 2018 9:24 am
by cday
Klonk wrote:I meant the curves function is missing in the adjust menu...
It was there in the English language 0.89 beta 1 :

Clipboard05.png

Re: Curves Function in toolbar

Posted: Wed Feb 07, 2018 4:50 pm
by Klonk
Yes I found it in this menu already.
I just think it should appear in the previously mentioned (toolbar item) menu also.

Re: Curves Function in toolbar

Posted: Wed Feb 07, 2018 7:14 pm
by cday
Klonk wrote:Yes I found it in this menu already.
I just think it should appear in the previously mentioned (toolbar item) menu also.
You mean an icon on the Toolbar??

Re: Curves Function in toolbar

Posted: Sat Jun 15, 2019 1:31 pm
by GeorgD
Klonk wrote:
Wed Jan 17, 2018 8:23 am
It would be nice if the histogram could be (optionally) shown in the background of the curve and changes as the curve is modified to show the current situation.
+1 because only with that information I can see whether the existing brightness levels will be stretched to fully utilize all 255 brightness levels or I leave out some levels (e.g. result only goes from 15 to 250).

Moreover, I would like to somehow relate a part of the image to a point in the curve, e.g. by having a color picking tool button, clicking that to toggle on, then moving the mouse over pixels in the image and seeing the current coordinates highlighted in the curve via one horizontal and one vertical grey line (like when clicking in the curve to set a point). It may be possible to may re-use existing tool menu bar > image > show colour information, just linked to the curve diagram.

Finally, coordinates shall be displayed when setting a control point, allowing to do not only a rough guess or tedious try & error but a well controlled change (e.g. change exactly brightness level 18 to 8 ).