Two bugs (during using v0.53)

*** Please report new bugs here! ***

Moderator: Dreamer

User avatar
budz45
XnThusiast
Posts: 1597
Joined: Sun Jun 03, 2007 6:05 pm
Location: UK

Two bugs (during using v0.53)

Post by budz45 » Wed Mar 06, 2013 12:37 am

Hi,



I currently have no reproduction to give but I will explain the Two of each so that if other users have experienced the same isue they could contribute too:


A.) Lots of pictures (tabs) opened in View, that have been edited and Unsaved, may cause XnViewMP v0.53 program to freeze or long freeze. (my original test: This is a folder with 2,700 pictures)


B.) If I open many View tabs with different pictures all from the same one folder, then move just one new picture into this folder - Then there seems to be a huge RAM memory increase with a longer than expected program freeze. At one time a crash. (my original test: This is a folder with 2,700 pictures)


I will try to find a reproduction for each but until then these bugs can be treated as low priority.
All My Topics || my 'MP' Topics
My own Bookmarked topics--->for me only

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31793
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Two bugs (during using v0.53)

Post by xnview » Thu Apr 11, 2013 2:05 pm

budz45 wrote: A.) Lots of pictures (tabs) opened in View, that have been edited and Unsaved, may cause XnViewMP v0.53 program to freeze or long freeze. (my original test: This is a folder with 2,700 pictures)
How many?
B.) If I open many View tabs with different pictures all from the same one folder, then move just one new picture into this folder - Then there seems to be a huge RAM memory increase with a longer than expected program freeze. At one time a crash. (my original test: This is a folder with 2,700 pictures)
you add new file with windows explorer?
Pierre.

User avatar
budz45
XnThusiast
Posts: 1597
Joined: Sun Jun 03, 2007 6:05 pm
Location: UK

Re: Two bugs (during using v0.53)

Post by budz45 » Fri Apr 12, 2013 2:30 pm

xnview wrote: you add new file with windows explorer?
Yes :)
All My Topics || my 'MP' Topics
My own Bookmarked topics--->for me only

User avatar
oops66
XnThusiast
Posts: 1999
Joined: Tue Jul 17, 2007 1:17 am
Location: France

Re: Two bugs (during using v0.53)

Post by oops66 » Wed Jun 05, 2013 5:19 pm

Hello,
"MP0.56-Linux - Freeze + heats the CPU at 100%"

I have this kind of issue (with some *.ppt files ) ... freeze + heats the CPU at 100% ... so the bug here seems to come when XnViewMP try to build the 4 (or 1) images per folder with some problematics files.

View topic here too:
http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.p ... 05#p110005
budz45 wrote:...
A.) Lots of pictures (tabs) opened in View, that have been edited and Unsaved, may cause XnViewMP v0.53 program to freeze or long freeze. (my original test: This is a folder with 2,700 pictures)...
Hello,
Here too, but not depends on how many tabs are opened or not... but always arrives (for the moment) at the step: "LOAD BITMAP" --> into the terminal.

... I am on XnViewMP 0.51 Linux version 64bit, and I also have some times this long long freeze (until I kill the XnViewMP process ;-) ) , it's annoying because it freezes of course the XnViewMP program itself, but also because this heats the CPU at 100% ... until I kill the related xnview.sh process. (so, a severe bug)

This bug often comes here when I try to browse new folders with some news pictures to load or to add to the data base at the step ? : (LOAD BITMAP...) ...

Code: Select all

XnViewMP 0.51 linux x64 freeze 
CHECK : <Image_Optimization__How_Many_of_These_7_Mistakes_Are_You_Making_Presentation.ppt>
LOAD BITMAP </home/user1/test/ppt/Image_Optimization__How_Many_of_These_7_Mistakes_Are_You_Making_Presentation.ppt>
ThumbLoaderThread :: stop() 
... And even if I force to close the XnViewMP window, I also have to kill the process (of xnview.sh) ... here for example, the process 5038 here... I think, in case of long freeze (problem or bug) this process must be killed automatically with a warning.
... It seems than the culprit file is here a ppt file, because I have deleted it and now no problem within this branch of directories ... but this behavior should not come out even in case of a problematic file.

Code: Select all

$ top
 PID USER      PR  NI  VIRT  RES  SHR S %CPU %MEM    TIME+  COMMAND                                                                                
 5038 user1  20   0 1159m  68m  41m S  100  1.2   5:02.85 XnView                                                                                 
12885 user1  20   0 1331m 405m  41m S   16  6.8  84:53.53 firefox                                                                                
 4948 user1  20   0  474m  23m  15m S   11  0.4   1:42.47 gnome-system-mo 
... So maybe the best way, in a first step, is to exclude the(or some) file extension *.ppt into the custom setting\ File list\ Custom filter\ ... Exclude: htm html mht mhtml xml xhtml eml nws url ppt

------------
Edit: Same problem if .ppt extension is excluded (after View\Rebuild thumbnails) ... so the bug seems to come when XnViewMP try to build the 4 (or 1) images per folder with some ppt files (but not all, because I have tried with an other one, and no bug)
...Stop at the ppt samples folder:
Image
A sample to try, the culprit ppt file ;-) (download):
http://ebookbrowse.com/image-optimizati ... d135956516
Last edited by oops66 on Wed Jun 19, 2013 7:39 am, edited 1 time in total.
XnViewMP 0.82 Linux X64 - Ubuntu 16.04 LTS - X64

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31793
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Two bugs (during using v0.53)

Post by xnview » Tue Jun 18, 2013 10:30 am

could you send me ppt file?
Pierre.

User avatar
oops66
XnThusiast
Posts: 1999
Joined: Tue Jul 17, 2007 1:17 am
Location: France

Re: Two bugs (during using v0.53)

Post by oops66 » Tue Jun 18, 2013 10:39 am

xnview wrote:could you send me ppt file?
Hello Pierre, Here it is:
http://ebookbrowse.com/image-optimizati ... d135956516
XnViewMP 0.82 Linux X64 - Ubuntu 16.04 LTS - X64

User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 5456
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Re: MP0.56-Linux - Freeze + heats the CPU at 100%

Post by XnTriq » Wed Jun 19, 2013 3:30 am

oops66 wrote:I have this kind of issue (with some *.ppt files ) ... freeze + heats the CPU at 100% ... so the bug here seems to come when XnViewMP try to build the 4 (or 1) images per folder with some problematics files.
Hi oops66 (-:

This bug report is about MP and I don't want to hijack this thread, but since both editions of XnView share (to a certain extent) the same code base, it may be worth mentioning that there have been (recurring) issues with PowerPoint files before:

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31793
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Two bugs (during using v0.53)

Post by xnview » Wed Jun 19, 2013 6:51 am

oops66 wrote:
xnview wrote:could you send me ppt file?
Hello Pierre, Here it is:
http://ebookbrowse.com/image-optimizati ... d135956516
If you have this file in a ampty folder, you have the freeze?
Pierre.

User avatar
oops66
XnThusiast
Posts: 1999
Joined: Tue Jul 17, 2007 1:17 am
Location: France

Re: Two bugs (during using v0.53)

Post by oops66 » Wed Jun 19, 2013 7:37 am

xnview wrote:...If you have this file in a ampty folder, you have the freeze?
Yes
XnViewMP 0.82 Linux X64 - Ubuntu 16.04 LTS - X64

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31793
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Two bugs (during using v0.53)

Post by xnview » Wed Jun 19, 2013 8:01 am

oops66 wrote:
xnview wrote:...If you have this file in a ampty folder, you have the freeze?
Yes
i can't reproduce, could you send me your .ini?
Pierre.

User avatar
oops66
XnThusiast
Posts: 1999
Joined: Tue Jul 17, 2007 1:17 am
Location: France

Re: Two bugs (during using v0.53)

Post by oops66 » Wed Jun 19, 2013 8:59 am

xnview wrote:...i can't reproduce, could you send me your .ini?
Sent by PM.
XnViewMP 0.82 Linux X64 - Ubuntu 16.04 LTS - X64

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31793
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Two bugs (during using v0.53)

Post by xnview » Wed Jun 19, 2013 9:33 am

i can't reproduce too :(
Pierre.

User avatar
oops66
XnThusiast
Posts: 1999
Joined: Tue Jul 17, 2007 1:17 am
Location: France

Re: Two bugs (during using v0.53)

Post by oops66 » Wed Jun 19, 2013 10:22 am

xnview wrote:i can't reproduce too :(
Strange...
XnViewMP 0.82 Linux X64 - Ubuntu 16.04 LTS - X64

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31793
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Two bugs (during using v0.53)

Post by xnview » Wed Jun 19, 2013 12:03 pm

and if you try to open this file with xnview?
Pierre.

User avatar
oops66
XnThusiast
Posts: 1999
Joined: Tue Jul 17, 2007 1:17 am
Location: France

Bug with some .ppt files

Post by oops66 » Wed Jun 19, 2013 12:44 pm

xnview wrote:and if you try to open this file with xnview?
...No crash & no freeze with the classic XnView 2.0 (via Wine) , but no image displayed for this ppt file: (Image Optimization_ How Many of These 7 Mistakes Are You Making Presentation.ppt)
Image
Last edited by oops66 on Fri Jul 05, 2013 3:40 pm, edited 1 time in total.
XnViewMP 0.82 Linux X64 - Ubuntu 16.04 LTS - X64

Post Reply