0.64 Win7 x64: sort by ISO value doesn't work correctly

*** Please report new bugs here! ***

Moderators: XnTriq, helmut, xnview, Dreamer

Fraenzken
Posts: 53
Joined: Tue Sep 04, 2007 7:37 am

0.64 Win7 x64: sort by ISO value doesn't work correctly

Post by Fraenzken »

Sort by ISO doesn't seem to work correctly - it sorts the values in an alphanumerical way, e.g. ISO100 is followed by ISO12800, ISO1600, ISO200, ISO25600, ISO3200, ISO400, ISO 6400, ISO800.

Cheers
Frank
User avatar
m.Th.
XnThusiast
Posts: 1610
Joined: Wed Aug 16, 2006 6:31 am

Re: 0.64 Win7 x64: sort by ISO value doesn't work correctly

Post by m.Th. »

Fraenzken wrote:Sort by ISO doesn't seem to work correctly - it sorts the values in an alphanumerical way, e.g. ISO100 is followed by ISO12800, ISO1600, ISO200, ISO25600, ISO3200, ISO400, ISO 6400, ISO800.

Cheers
Frank
Sure. It is a side effect of the fact that the program has all the EXIF/IPTC data in a black-box-untyped-bag stored in a memo field. The same stands for eg. the aperture it will sort like 1.4, 1.8, 11, 16... and after that 2, 2.2, 2.8, 22, and after that 3.2, 3.5... The solution is outlined here: http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.php?f=60&t=28345
m. Th.

- Dark Themed XnViewMP 1.0 64bit on Win10 x64 -
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 39325
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: 0.64 Win7 x64: sort by ISO value doesn't work correctly

Post by xnview »

Bug confirmed and will be fixed. See issue Issue 218 for current status and details.
Pierre.