0.64 win-x86: bad Properties window after delete image file

*** Please report new bugs here! ***

Moderator: Dreamer

Post Reply
User avatar
budz45
XnThusiast
Posts: 1597
Joined: Sun Jun 03, 2007 6:05 pm
Location: UK

0.64 win-x86: bad Properties window after delete image file

Post by budz45 » Wed Jan 15, 2014 5:10 am

Hi,

I just discovered a small GUI bug in XnViewMP but I think this might be an 'old' bug that has never been recognized untill now.

reproduction;

1.) In Windows Explorer, create a New Folder in any directory
2.) Put any Two JPG image files into this new folder
3.) Double-click just One of the JPG files (to open in XnView MP)
4.) Go back to the folder in Win Explorer....
5.) ..Now Delete the same image file that is currently opened in XnView MP..
6.) ..XnView MP recognizes the file no longer exists now the view switches to next JPG image...However...
7.) ...Now press "Properties" command
8.) ...Blank display of "Properties" window (BUG)
All My Topics || my 'MP' Topics
My own Bookmarked topics--->for me only

User avatar
budz45
XnThusiast
Posts: 1597
Joined: Sun Jun 03, 2007 6:05 pm
Location: UK

Re: 0.64 win-x86: bad Properties window after delete image f

Post by budz45 » Fri Feb 21, 2014 6:21 am

It results in a blank Properties window
2014-02-21_062044.png
2014-02-21_062044.png (21.66 KiB) Viewed 667 times
All My Topics || my 'MP' Topics
My own Bookmarked topics--->for me only

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31891
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.64 win-x86: bad Properties window after delete image f

Post by xnview » Tue Mar 11, 2014 12:17 pm

See Issue 277 for current status and details.
Pierre.

User avatar
budz45
XnThusiast
Posts: 1597
Joined: Sun Jun 03, 2007 6:05 pm
Location: UK

Re: 0.64 win-x86: bad Properties window after delete image f

Post by budz45 » Sun May 18, 2014 1:38 am

Still NOT fixed in XnViewMP 0.68

Pierre, I have discovered something good.....If a user presses the commands 'Next' or 'Previous' file after Step 6 but before Step 7 of my Reproduce then the Properties window gets displayed as normal. So to fix this, I think XnViewMP should have an internal auto-process that would auto press Next/Prev just once to trigger the reload. Try it.
All My Topics || my 'MP' Topics
My own Bookmarked topics--->for me only

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31891
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.64 win-x86: bad Properties window after delete image f

Post by xnview » Mon May 19, 2014 8:11 am

you use this way to reproduce
1.) In Windows Explorer, create a New Folder in any directory
2.) Put any Two JPG image files into this new folder
3.) Double-click just One of the JPG files (to open in XnView MP)
4.) Go back to the folder in Win Explorer....
5.) ..Now Delete the same image file that is currently opened in XnView MP..
6.) ..XnView MP recognizes the file no longer exists now the view switches to next JPG image...However...
7.) ...Now press "Properties" command
8.) ...Blank display of "Properties" window (BUG)
?
Pierre.

User avatar
budz45
XnThusiast
Posts: 1597
Joined: Sun Jun 03, 2007 6:05 pm
Location: UK

Re: 0.64 win-x86: bad Properties window after delete image f

Post by budz45 » Tue May 20, 2014 6:41 pm

xnview wrote:you use this way to reproduce
1.) In Windows Explorer, create a New Folder in any directory
2.) Put any Two JPG image files into this new folder
3.) Double-click just One of the JPG files (to open in XnView MP)
4.) Go back to the folder in Win Explorer....
5.) ..Now Delete the same image file that is currently opened in XnView MP..
6.) ..XnView MP recognizes the file no longer exists now the view switches to next JPG image...However...
7.) ...Now press "Properties" command
8.) ...Blank display of "Properties" window (BUG)
?
Yes I use that Reproduce method.

I have sent you my Ini already but perhspa I could send yoiu my entire XnViewMP program folder as a zip.

Pierre, shall I send you my program folder?
All My Topics || my 'MP' Topics
My own Bookmarked topics--->for me only

User avatar
m.Th.
XnThusiast
Posts: 1560
Joined: Wed Aug 16, 2006 6:31 am
Contact:

Re: 0.64 win-x86: bad Properties window after delete image f

Post by m.Th. » Wed May 21, 2014 9:20 am

I can reproduce this.

I think that we must stress that the problem is in the View mode and not in the Browse mode.

Also that the file is deleted from outside (Windows Explorer) and not from XnView.
m. Th.

The Ascetic Experience - The best photos and texts from Holy Mountain (Athos)

- Dark Themed XnViewMP 0.90 64bit & XnView 2.00 x64 on Win7 x64 -

Post Reply