0.78 Linux x32 - Rotate doesn't apply background color

Reported bugs that have been closed and/or resolved

Moderators: XnTriq, xnview, Dreamer

Post Reply
dietmar
Posts: 104
Joined: Fri Oct 25, 2013 4:55 pm

0.78 Linux x32 - Rotate doesn't apply background color

Post by dietmar » Thu Feb 18, 2016 2:50 pm

Pierre,

when I rotate a PNG image for let's say -20 degrees, the newly added areas (i.e. outside the original image) become transparent and do not get colored with the selected background color. Is this by intention? It does make sense with image formats that support transparency. But there should be a toggle somewhere on whether I want the background color applied or not.

Dietmar

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31145
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.78 Linux x32 - Rotate doesn't apply background color

Post by xnview » Thu Feb 25, 2016 2:43 pm

i can't reproduce, your image is 32bits?
Pierre.

dietmar
Posts: 104
Joined: Fri Oct 25, 2013 4:55 pm

Re: 0.78 Linux x32 - Rotate doesn't apply background color

Post by dietmar » Sun Mar 06, 2016 12:01 pm

xnview wrote:i can't reproduce, your image is 32bits?
Sorry for the delay in replying. I forgot to set the notify-me option.

Yes, the image in question is 32 bits. Attached.

If I rotate this image for any non-orthogonal angle, the (new) background becomes transparent even though the setting is black.

Dietmar
Attachments
argo silver paper.PNG
argo silver paper.PNG (298.63 KiB) Viewed 594 times

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31145
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.78 Linux x32 - Rotate doesn't apply background color

Post by xnview » Wed Mar 09, 2016 2:18 pm

See Issue 809 for current status and details.
Pierre.

User avatar
helmut
Posts: 8153
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: 0.78 Linux x32 - Rotate doesn't apply background color

Post by helmut » Sun Feb 26, 2017 11:01 pm

This problem is supposed to be fixed in XnView MP 0.79 or later. Could you please try and confirm the bug fix, dietmar?

dietmar
Posts: 104
Joined: Fri Oct 25, 2013 4:55 pm

Re: 0.78 Linux x32 - Rotate doesn't apply background color

Post by dietmar » Thu Mar 09, 2017 2:23 pm

helmut wrote:This problem is supposed to be fixed in XnView MP 0.79 or later. Could you please try and confirm the bug fix, dietmar?
Yes, Helmut, this is fixed at least on 0.84 x64 which is what I tried it right now.

Regards
Dietmar

User avatar
helmut
Posts: 8153
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: 0.78 Linux x32 - Rotate doesn't apply background color

Post by helmut » Thu Mar 09, 2017 2:49 pm

dietmar wrote:Yes, Helmut, this is fixed at least on 0.84 x64 which is what I tried it right now.
Danke, Dietmar.

:arrow: Closed

Post Reply