Page 1 of 1

Format colors are confused in the Browser

Posted: Wed Oct 09, 2019 4:09 am
by eliio
Hello,

PSD format color on some files is changed to default (see the screen attached). As you can see one PSD has the correct color, but the others have the default one.
XnView MP 0.93.1 on Win 10 x64.

Image

Re: Format colors are confused in the Browser

Posted: Sat Oct 12, 2019 2:37 am
by eliio
Also "Select first item on entering folder" option doesn't always work.

Re: Format colors are confused in the Browser

Posted: Wed Nov 13, 2019 1:41 pm
by xnview
do you have the problem only with PSD?

Re: Format colors are confused in the Browser

Posted: Wed Nov 13, 2019 10:09 pm
by eliio
I looked in that particular directory, also PNG have the default color despite the custom color in the settings.

Re: Format colors are confused in the Browser

Posted: Thu Nov 14, 2019 6:27 am
by xnview
do you have changed the format colors setting?

Re: Format colors are confused in the Browser

Posted: Thu Nov 14, 2019 6:42 am
by eliio
Yes, I changed some format colors.

Re: Format colors are confused in the Browser

Posted: Thu Nov 14, 2019 6:53 am
by xnview
could you send me the values in xnview.ini?
do you have same problem with default values?

Re: Format colors are confused in the Browser

Posted: Sat Nov 16, 2019 3:00 am
by eliio
I've attached the ini file (my old settings with custom colors).
To be sure I cleared XnView settings in "Roaming" and restarted the program. And it looks like the colors are good now.
See the screen:
Image

Re: Format colors are confused in the Browser

Posted: Sat Nov 16, 2019 3:06 am
by eliio
But when I got my old settings back the problem persists. Then I installed 0.94 but the colors are still wrong.

Re: Format colors are confused in the Browser

Posted: Fri Nov 22, 2019 9:22 am
by xnview
eliio wrote:
Sat Nov 16, 2019 3:06 am
But when I got my old settings back the problem persists. Then I installed 0.94 but the colors are still wrong.
and if you change with a new settings, the format colors?

Re: Format colors are confused in the Browser

Posted: Sat Nov 23, 2019 11:16 am
by eliio
I think there was some problem with that particular directory, because I found no color mismatch with the others. Ultimately I changed the name of this directory (after exiting XnView) and then reread it. This time all the files had the right colors. Then I optimized the database and changed the name back. It's alright now.
Thank you.