0.96.2: 'Filter by' menu sometimes failing and all files are displayed

*** Please report new bugs here! ***

Moderator: Dreamer

Post Reply
kbyork
Posts: 12
Joined: Sun Mar 30, 2014 7:19 pm

0.96.2: 'Filter by' menu sometimes failing and all files are displayed

Post by kbyork » Fri Jun 05, 2020 5:11 pm

Subject: 0.96.2: 'Filter by' menu sometimes failing and all files are displayed

XnView: XnView MP Windows Version 0.96.2 64bits (zipped version)
OS: Windows 64bit (Windows 7 Pro, 16GB memory)

Description: upon selecting a filter in 'Filter by' menu of the Browser Toolbar; all files may be displayed, regardless of the selected filter.

Effect: display glitch

memo: This does not happen with every folder or every filter. In my case, I tried this from three different folders; and the problem appeared in two of them. However, the two folders had problems with different filters. One had a problem with the SOUNDS filter and the other had problems with the VIDEOS filter. Luckily, once you find a folder-filter problem; it is always be reproducible (even after restarting XnView).

To reproduce:
1. BROWSE a folder in thumbnail view
2. Select 'Filter by' VIDEOS (or whatever)
3. ...
Actual behaviour (bug): ALL File Types are displayed in Browse window :bug:

Expected behaviour: Thumbnails for VIDEO files show be displayed.

When it works; I see:
  1. select a filter
  2. all files are displayed
  3. I see the progress-bar run across the bottom of the screen
  4. screen refreshes; and only the files selected by the filter are now visible.
When it doesn't work; I only see #1 and #2

If I then select a different folder; and then re-select the original folder, I get a screen refresh and the correct files are displayed.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 33640
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.96.2: 'Filter by' menu sometimes failing and all files are displayed

Post by xnview » Sat Jun 06, 2020 11:34 am

a known issue
Pierre.

Post Reply