XnViewMP became unresponsive after I disconnected my samba drive

Ask for help and post your question on how to use XnView MP.

Moderators: XnTriq, xnview

ginobean
Posts: 1
Joined: Sat Aug 26, 2017 3:01 pm

XnViewMP became unresponsive after I disconnected my samba drive

Postby ginobean » Sat Aug 26, 2017 3:11 pm

On my Ubuntu 16.04 machine, after I physically disconnected my samba share drive, when I tried to run xnview, it would take a couple minutes to start up and then, even after start up, it would essentially be so slow as to be unusable.

I deleted my local copy of Thumb.db and XnView.db, but xnview was still unusable, so I rebooted my machine. After the reboot, xnview worked in a responsive and timely fashion.

You might want to add some handling to detect samba mounts and skip them if they take more than a few seconds to respond.

As it was, it took me the better part of an hour to figure out that the reason XnViewMP was hanging was due to my having disconnected my samba share from the network.

And, in fact, my current XnView picture folder was set to a local path and NOT a samba path, so I'm not sure why XnView was trying to access my samba path in the first place..

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 28275
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: XnViewMP became unresponsive after I disconnected my samba drive

Postby xnview » Mon Sep 04, 2017 11:20 am

the volume is shown in tree view after Computer/Home? You can reproduce each time?
Pierre.


Return to “MP - General Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests