File operations on an NAS dont work

Ask for help and post your question on how to use XnView MP.

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
akom
Posts: 5
Joined: Tue Oct 10, 2017 11:55 am

File operations on an NAS dont work

Post by akom » Mon Oct 16, 2017 7:48 pm

Hallo all,

Im using XnView MP 086 on Ubuntu 16.04 LTS. Attached to the LAN is an TS219 NAS (QNAP) .All types of operations are working fine with files or directorys located on the Notebook itself.
I can access the files on the NAS via SMB or FTP, they are displayed correctly. In the header of the browser window is displayed the full path of the picture files, eg. "/run/user/1000/gvfs/smb-share:server=nas.local,share=public/pictures"
However, the displayed directory-tree ends with "/run/user/1000/gvfs".
In the directory mentioned above, I'm not able to delete or copy files successfully. Eg., after deleting a picture the usual way, it disappears and no error is reported, but after the next screen-movements it is on its old place. Or a copied file does not be shown in target directory.

Thanks for any advice
Albert

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 30214
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: File operations on an NAS dont work

Post by xnview » Tue Oct 17, 2017 6:01 am

and you have the rights to remove or copy file?
Pierre.

akom
Posts: 5
Joined: Tue Oct 10, 2017 11:55 am

Re: File operations on an NAS dont work

Post by akom » Mon Oct 23, 2017 11:34 am

Thank you,
yes I'm using it logged in as admin

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 30214
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: File operations on an NAS dont work

Post by xnview » Sun Nov 12, 2017 4:23 pm

and a rename works?
Pierre.

Post Reply