Slide Show - Videos not working

Ask for help and post your question on how to use XnView MP.

Moderators: XnTriq, xnview

sreins
Posts: 3
Joined: Sat Dec 23, 2017 8:30 pm

Slide Show - Videos not working

Postby sreins » Sat Dec 23, 2017 8:36 pm

I'm using XnView to continuously play a library of pictures and videos. The pictures work fine, but the videos don't play. How do I get the videos to play? I saw a post regarding gstreamer plugins, but don't know how to install.

sreins
Posts: 3
Joined: Sat Dec 23, 2017 8:30 pm

Re: Slide Show - Videos not working

Postby sreins » Tue Jan 02, 2018 2:27 am

Need help

JollyRoger
Posts: 3
Joined: Mon Oct 02, 2017 10:00 am

Re: Slide Show - Videos not working

Postby JollyRoger » Mon Jan 08, 2018 2:45 pm

If you are using Ubuntu, you can install gstreamer via Synaptic, the package manager. See other posts for which gstreamer version you need for XnViewMP.

Another way of playing videos (which I use) is via an associated program, e.g. VLC. In Settings, go to File List and then make sure that "Associated program" is selected for Video under "Open with". You set the associated program for MP4 etc in the operating system - in my case under the heading "Default Applications".

sreins
Posts: 3
Joined: Sat Dec 23, 2017 8:30 pm

Re: Slide Show - Videos not working

Postby sreins » Fri Jan 12, 2018 3:29 pm

Thank you very much. I'll try your method - I couldn't get the other one to work.


Return to “MP - General Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests