Page 2 of 2

Re: XnviewMP starting very slow

Posted: Thu Jan 10, 2019 2:36 pm
by xnview
i've sent you a PM

Re: XnviewMP starting very slow

Posted: Mon Jan 21, 2019 4:25 pm
by xnview
TGB_72 wrote: Sat Dec 22, 2018 11:56 pm No, like I said above I'm using XnView MP on Windows 7 64bit.
It seems that the problem comes from QT librairies, i have contacted the support, i wait...

Re: XnviewMP starting very slow

Posted: Sat Aug 10, 2019 5:51 pm
by musigreg
crimle wrote: Tue Sep 11, 2018 12:31 pm I am an enthusiastic Xnview user. I had Xnview installed and now I am trying XnviewMP. The program looks quite good, but there is one issue: the program is starting ver, very slow indeed. I double-click a very small image (jpg, 5 KB) and it will be displayed after ~7 seconds. The old Xnview was much faster. The same image was displayed by Xnview after 1 or 2 seconds.

Kind regards
Christof
Hey,

I know this is a really old thread. 8)
But I got here by Googling my problem, which was the same. And I found out what happened.
So I figured I'd post a solution here so it's easy to find for others :

I regularly clear the thumbnail cache via the settings, but then, when I went to the folder where it was supposed to "not" be, it was still there and weighted like 1Gb..... :shock:
After I got rid of it manually, everything went back to normal.

I hope this helps someone. :wink:

FYI :
XnViewMP
Version 0.84 x64 (Jan 12 2017)
default path for your "Thumb.db" : %appdata%\XnViewMP

Re: XnviewMP starting very slow

Posted: Mon Aug 12, 2019 7:51 am
by xnview
musigreg wrote: Sat Aug 10, 2019 5:51 pm I regularly clear the thumbnail cache via the settings, but then, when I went to the folder where it was supposed to "not" be, it was still there and weighted like 1Gb..... :shock:
After I got rid of it manually, everything went back to normal.
After 'cleaning catalog', the thumbnails was always cached?

Re: XnviewMP starting very slow

Posted: Tue Nov 10, 2020 7:03 pm
by crimle
I found a solution that makes Xnview start much faster. Go to:

- Tools > Options > System integration > Save options
- Choose «in registry» instead of «as INI in folder»

Re: XnviewMP starting very slow

Posted: Wed Nov 11, 2020 12:22 pm
by xnview
crimle wrote: Tue Nov 10, 2020 7:03 pm I found a solution that makes Xnview start much faster. Go to:

- Tools > Options > System integration > Save options
- Choose «in registry» instead of «as INI in folder»
much faster?