XnView MP: Moving images while in fullscreen mode does not advance as expected

Ask for help and post your question on how to use XnView MP.

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
kentavv
Posts: 3
Joined: Fri Apr 24, 2020 4:46 pm

XnView MP: Moving images while in fullscreen mode does not advance as expected

Post by kentavv » Fri Apr 24, 2020 4:52 pm

On a Windows 10 system, using XnView MP 0.96.1, while in fullscreen mode (F11) in a directory filled with lots of large images, after moving an image (alt-M), the next image appears and then immediately another. With large images, where there is some latency, the settling time required after a move is disorientating. This is especially noticeable when reviewing and sorting images where it's important that XnView does not skip an image. I hope this is easy to replicate and please let me know if more information is required.

XnView MP Windows
Version 0.96.1 64bits (Apr 19 2020)

Thank you

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 33169
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: XnView MP: Moving images while in fullscreen mode does not advance as expected

Post by xnview » Tue Apr 28, 2020 1:21 pm

kentavv wrote:
Fri Apr 24, 2020 4:52 pm
after moving an image (alt-M), the next image appears and then immediately another.
you can reproduce each time?
Pierre.

kentavv
Posts: 3
Joined: Fri Apr 24, 2020 4:46 pm

Re: XnView MP: Moving images while in fullscreen mode does not advance as expected

Post by kentavv » Tue Apr 28, 2020 9:37 pm

Yes, every time, except when the selected image is the first or the last. The problem is seen in fullscreen mode and not in thumbnail mode. The images are 8000x6000, 33MB PNGs served over CIFS and the thumbnails are 800x800 WEBPs. Please let me know if more information would be helpful.
Thank you

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 33169
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: XnView MP: Moving images while in fullscreen mode does not advance as expected

Post by xnview » Thu May 14, 2020 8:33 am

kentavv wrote:
Tue Apr 28, 2020 9:37 pm
Yes, every time, except when the selected image is the first or the last. The problem is seen in fullscreen mode and not in thumbnail mode. The images are 8000x6000, 33MB PNGs served over CIFS and the thumbnails are 800x800 WEBPs. Please let me know if more information would be helpful.
Strange, i can't reproduce. You click on a file in thumbnail view, press F11? Do you use 'read ahead'/'cache behind' settings?
Pierre.

kentavv
Posts: 3
Joined: Fri Apr 24, 2020 4:46 pm

Re: XnView MP: Moving images while in fullscreen mode does not advance as expected

Post by kentavv » Sat May 16, 2020 1:30 am

Thank you for checking. This seems solved. I updated to 0.96.2 recently and can no longer reproduce my original problem, which is excellent! (I do have the 'Read one image ahead' and 'Keep current image' options enabled.) Two licenses purchased. If interested, I use XnView to review images, at a course (thumbnail) and fine (full screen zoomed in) level, and move (Alt-m) them to a directory to be taken up by a neural network training system.

Post Reply