Page 1 of 1

little window when opening a file

Posted: Tue Jul 28, 2020 10:39 am
by lian
Hello, I meet a strange problem actually. When I double click on an image in explorer to open it with XNViewMP in a new session, the XNViewMP window is quite small on my HDPI monitor in multi monitor display. If I make the window bigger, the future openings will respect the new size of the window. But at each session, I have to change the window size.

I tried different settings without any difference.
2020-07-16_14h46_38.png

Re: little window when opening a file

Posted: Mon Aug 10, 2020 6:09 pm
by xnview
the HDPI monitor is the first one? do you open XnView always on this monitor?

Re: little window when opening a file

Posted: Mon Aug 10, 2020 6:11 pm
by lian
xnview wrote:
Mon Aug 10, 2020 6:09 pm
the HDPI monitor is the first one? do you open XnView always on this monitor?
Yes HPDI monitor is first one and it’s where I usually open my images. But, when I start up my PC, the second monitor is showing the start up (before Win is launched).

Re: little window when opening a file

Posted: Tue Aug 11, 2020 8:56 am
by xnview
after startup, if you start XnView (without file), same thing?

Re: little window when opening a file

Posted: Tue Aug 11, 2020 9:04 am
by lian
xnview wrote:
Tue Aug 11, 2020 8:56 am
after startup, if you start XnView (without file), same thing?
Yes, it’s the same.

Re: little window when opening a file

Posted: Tue Aug 11, 2020 9:08 am
by lian
I forgot to tell there is a third monitor as I use a graphic tablet but it’s always shut down when I start up the PC.

Re: little window when opening a file

Posted: Fri Aug 14, 2020 8:14 am
by xnview
i have only 2 monitors, but after a reboot, i have not this issue :(

Re: little window when opening a file

Posted: Fri Aug 14, 2020 8:44 am
by lian
xnview wrote:
Fri Aug 14, 2020 8:14 am
i have only 2 monitors, but after a reboot, i have not this issue :(
It’s quite strange as it’s the only program with this problem.

Re: little window when opening a file

Posted: Wed Sep 23, 2020 12:43 pm
by lian
OK, it seems I have found the origin of my problem. I had checked Double Monitor : Use the second monitor. When Unckecked, it seems the behavior is now correct.