appimage 0.94.1 - fail to load - Fedora 30 - symbol lookup error

Ask for help and post your question on how to use XnView MP.

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
Sprintdriver
Posts: 38
Joined: Mon Feb 02, 2009 11:46 pm

appimage 0.94.1 - fail to load - Fedora 30 - symbol lookup error

Post by Sprintdriver »

Hi.

Latest appimage won't run on Fedora 30, Cinnamon.

Appimage for XnView 0.93.1 works perfectly.


Message from Terminal window

Code: Select all

[sprinterdriver@localhost appimages]$ ./XnView_MP.glibc2.17-x86_64.AppImage
/tmp/.mount_XnViewjthXDA/usr/XnView/XnView: symbol lookup error: /lib64/libkrb5.so.3: undefined symbol: krb5int_push_fscreatecon_for, version krb5support_0_MIT

inxi -Fxmz

Code: Select all

System:
  Kernel: 5.6.13-100.fc30.x86_64 x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 9.3.1 
  Desktop: Cinnamon 4.4.8 Distro: Fedora release 30 (Thirty) 
Machine:
  Type: Desktop System: Dell product: OptiPlex 780 v: N/A serial: <filter> 
  Mobo: Dell model: 0C27VV v: A01 serial: <filter> BIOS: Dell v: A15 
  date: 08/06/2013 
Memory:
  RAM: total: 3.68 GiB used: 1.25 GiB (34.1%) 
  RAM Report: 
  permissions: Unable to run dmidecode. Root privileges required. 
CPU:
  Topology: Dual Core model: Intel Core2 Duo E8400 bits: 64 type: MCP 
  arch: Penryn rev: A L2 cache: 6144 KiB 
  flags: lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 ssse3 vmx bogomips: 11969 
  Speed: 1995 MHz min/max: 2000/3000 MHz Core speeds (MHz): 1: 1995 2: 1995 
Graphics:
  Device-1: Intel 4 Series Integrated Graphics vendor: Dell driver: i915 
  v: kernel bus ID: 00:02.0 
  Display: x11 server: Fedora Project X.org 1.20.6 driver: modesetting 
  unloaded: fbdev,vesa resolution: 1920x1080~60Hz 
  OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel Q45/Q43 v: 2.1 Mesa 19.1.8 
  direct render: Yes 
Audio:
  Device-1: Intel 82801JD/DO HD Audio vendor: Dell driver: snd_hda_intel 
  v: kernel bus ID: 00:1b.0 
  Sound Server: ALSA v: k5.6.13-100.fc30.x86_64 
Network:
  Device-1: Intel 82567LM-3 Gigabit Network vendor: Dell driver: e1000e 
  v: 3.2.6-k port: ece0 bus ID: 00:19.0 
  IF: enp0s25 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: <filter> 
Is there a workaround for this?
cday
XnThusiast
Posts: 2658
Joined: Sun Apr 29, 2012 9:45 am
Location: Cheltenham, U.K.

Re: appimage 0.94.1 - fail to load - Fedora 30 - symbol lookup error

Post by cday »

Sprintdriver wrote: Wed Jan 13, 2021 5:56 pm
Latest appimage won't run on Fedora 30, Cinnamon.

Appimage for XnView 0.93.1 works perfectly... ?

The latest Appimages version is 0.98.0, I've just downloaded it from the MP - General Support link to check, and it opens as such in Linux Mint Cinnamon 19.3...

Did you download from somewhere else?
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34450
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: appimage 0.94.1 - fail to load - Fedora 30 - symbol lookup error

Post by xnview »

you need to install libkrb5 or check the link
Pierre.
Post Reply