XnViewMP 0.93.1 - Use CPU Core's - limited to last used setting

Reported bugs that have been closed and/or resolved

Moderators: XnTriq, xnview, Dreamer

Post Reply
User avatar
masterjp
Posts: 156
Joined: Fri Feb 13, 2009 4:37 pm
Location: Duesseldorf (Germany)

XnViewMP 0.93.1 - Use CPU Core's - limited to last used setting

Post by masterjp » Thu Mar 07, 2019 6:56 pm

First thank you for the latest update of XnViewMP. It is fantastic!

My Intel i8700k CPU can use up to 12 cpu cores.

--- Description ---

1. Start XnviewMP
1. Open the batch conversion mode
2. Choose many files (e.g. 100 pictures) to convert
3. Set used cpu cores to a smaller value than your cpu can use!!!
(E.g. My CPU can use 12 cores and I selected 4 cores only).
4. Start the batch conversion
5. Batch conversion is successfully finished

I closed the dialog and want to start another batch conversion of other files.

1. Start Batch conversion mode
2. Add many files (e.g. 100 pictures)
3. Set the "use cpu cores" e.g. 6 or higher.

Here is the problem! In the first chapter, I limited the used cpu cores to 4 cores!
Now the highest possible setting is 4 cores, although my cpu can use up to 12 cores!
I can not move the slider to a higher value.

The only workaround for me is to close xnviewmp and start it again!
Then I can choose 12 cpu cores in batch mode again.
PC: Intel 8700k + Asus Z370-F + 16 GB RAM G.Skill
OS: Windows 10 Pro x64 (latest updates) | XN-View (latest stable version) |XnViewMP (latest stable and beta version) | XnConvert (latest) | Adobe Photoshop Elements 2019 & Elements XXL 6

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31918
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: XnViewMP 0.93.1 - Use CPU Core's - limited to last used setting

Post by xnview » Sun Mar 10, 2019 6:15 pm

:bugconfirmed: Thanks to your detailed description I can reproduce
Pierre.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31918
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: XnViewMP 0.93.1 - Use CPU Core's - limited to last used setting

Post by xnview » Sun Aug 25, 2019 1:36 pm

See issue for current status and some details.
Pierre.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31918
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: XnViewMP 0.93.1 - Use CPU Core's - limited to last used setting

Post by xnview » Tue Sep 17, 2019 10:16 am

This problem is supposed to be fixed in XnView MP 0.94. Please check and confirm the bug fix here.
Pierre.

User avatar
masterjp
Posts: 156
Joined: Fri Feb 13, 2009 4:37 pm
Location: Duesseldorf (Germany)

Re: XnViewMP 0.93.1 - Use CPU Core's - limited to last used setting

Post by masterjp » Tue Sep 17, 2019 4:01 pm

It is fixed. :D
PC: Intel 8700k + Asus Z370-F + 16 GB RAM G.Skill
OS: Windows 10 Pro x64 (latest updates) | XN-View (latest stable version) |XnViewMP (latest stable and beta version) | XnConvert (latest) | Adobe Photoshop Elements 2019 & Elements XXL 6

Post Reply