0.84: Database search progress not indicated

Moderators: cday, XnTriq, helmut, xnview, Dreamer

CameronD
Posts: 286
Joined: Wed Aug 01, 2007 1:28 pm
Location: Australia

0.84: Database search progress not indicated

Postby CameronD » Sun Mar 12, 2017 6:24 am

XnView MP v: 0.84 and 0.85 beta1 (10-Mar-2017) (both 64-bit)
OS: Windows 7 Pro, x64

Description:
When searching using the catalog, there is no indication of progress

Effect:
User wonders if program has crashed, has no idea how long it will take.

To Reproduce:
  • Find a folder with a significant number of subfolders and files (we need a long search to demonstrate the issue)
  • Make sure files have been catalogued
  • select folder and choose menu Tools->search
  • Set up:
    • filename: blank
    • Regexp: off
    • Match "Any" (or "All" - Does not matter with single condition)
    • case sensitive: on
    • Use catalog: on
    • Recurse: on
    • Add a single condition, such as XMP:Description is: "xyz" . Just give something that fails to match anything
  • Press "Search"

Result:
The "Current Pathname:" line at the top of the status window just shows "DB" for the duration of the entire search.
Under some situations (cannot be reproduced) it was showing nothing - this was with both dark theme and the default theme.

Expected behaviour:
The "Current Pathname:" line at the top of the status window should show the current folder being examined.

User avatar
helmut
Posts: 8116
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: 0.84: Database search progress not indicated

Postby helmut » Sun Mar 12, 2017 10:17 am

I confirm this problem (see topic 0.84: Search progress and results window)

:arrow: Reproduced

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 27589
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.84: Database search progress not indicated

Postby xnview » Sat Jun 17, 2017 5:04 pm

O.k., thank you, I can also reproduce the problem. Issue 1228 is fixed in next version.
Pierre.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 27589
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.84: Database search progress not indicated

Postby xnview » Sat Jul 08, 2017 12:53 pm

This problem is supposed to be fixed in XnView MP 0.87. Please check and confirm the bug fix here.
Pierre.

CameronD
Posts: 286
Joined: Wed Aug 01, 2007 1:28 pm
Location: Australia

Re: 0.84: Database search progress not indicated

Postby CameronD » Mon Jul 10, 2017 2:16 pm

confirm problem is fixed in 0.87 beta 1.
Thank you :D


Return to “0.87 Testing – Fixed/Resolved”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest