0.85: Animations (GIF, PNG) don't play at all

Reported bugs that have been closed and/or resolved

Moderators: XnTriq, xnview, Dreamer

Post Reply
JMM72
Posts: 33
Joined: Wed Feb 10, 2016 2:16 pm

0.85: Animations (GIF, PNG) don't play at all

Post by JMM72 »

XnViewMP 0.85 64-bit over Win 7 64-bit.

Animation files such as animated GIF and PNG (don't have other formats here) don't work at all with new version. In browser mode, the preview pane just shows the first frame instead of the usual autoplay. In view and full-screen modes, they don't play either. I've checked that they're not disabled in options. I also tried to set a key for start/stop animation but it didn't work either when pressed (first time I tried, XMP crashed as soon as I pressed the key, but I can't reproduce the crash anymore).

I've tried with large and small animations of all kinds and origins to no avail, there's something broken here. In past versions, animations played automatically as soon as they were displayed. Restoring to 0.84 solves the problem. Videos play fine in 0.85 btw.

Oh, changing between view and full-screen advances one frame. That's all.
User avatar
helmut
Posts: 8219
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: 0.85: Animations (GIF, PNG) don't play at all

Post by helmut »

@Pierre: What is the status of this bug? Could you reproduce it?
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34364
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.85: Animations (GIF, PNG) don't play at all

Post by xnview »

helmut wrote:@Pierre: What is the status of this bug? Could you reproduce it?
Sorry, i can reproduce and will fixed in 0.86
Pierre.
NeoZeOne
Posts: 2
Joined: Sun Apr 09, 2017 4:13 pm

Re: 0.85: Animations (GIF, PNG) don't play at all

Post by NeoZeOne »

Hello,
I noticed that for GIF. In fact, it's working in Full View if there's no zoom (at 100%). If I increase (or decrease) zoom, the animation stops.
I just realized that this symptom occurs in preview too.

Thanks for your help
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34364
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.85: Animations (GIF, PNG) don't play at all

Post by xnview »

This problem is supposed to be fixed in XnView MP 0.86. Please check and confirm the bug fix here.
Pierre.
NeoZeOne
Posts: 2
Joined: Sun Apr 09, 2017 4:13 pm

Re: 0.85: Animations (GIF, PNG) don't play at all

Post by NeoZeOne »

xnview wrote:This problem is supposed to be fixed in XnView MP 0.86. Please check and confirm the bug fix here.
Hello,
I confirm the bug is fix for me. In my use case, the GIF animation is not frozen.
Thanks and good job !

Beau travail, merci pour la réactivité ! :wink:
vertigo
Posts: 126
Joined: Wed Feb 15, 2017 3:49 pm

Re: 0.85: Animations (GIF, PNG) don't play at all

Post by vertigo »

I just downloaded 0.86 to see if this had been fixed before filing a bug report and was pleasantly surprised to see that it had been. So I'll also confirm that it's fixed. Great job Pierre!
Post Reply