Transparency with XnView MP

Reported bugs that have been closed and/or resolved

Moderators: XnTriq, xnview, Dreamer

Post Reply
User avatar
deus-ex
Posts: 167
Joined: Mon Sep 20, 2004 7:24 pm
Location: Earth

Transparency with XnView MP

Post by deus-ex »

Hi Pierre,

I just tested this feature with the current release v0.93 64-bit on Windows 10. I confirm that adding transparency to an image via Export [Ctrl+Alt+S] does work.

However, currently when clicking the button 'Set transparency color' the palette is not loaded/shown, unless you check the option 'Auto refresh' first. This should probably be changed so the palette is always loaded/shown, regardless of the 'Auto refresh" setting.

Image
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34644
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Transparency with XnView MP

Post by xnview »

right, i confirm this bug
Pierre.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34644
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Transparency with XnView MP

Post by xnview »

See issue for current status and some details.
Pierre.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34644
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Transparency with XnView MP

Post by xnview »

This problem is supposed to be fixed in XnView MP 0.98.0. Please check and confirm the bug fix here.
Pierre.
User avatar
deus-ex
Posts: 167
Joined: Mon Sep 20, 2004 7:24 pm
Location: Earth

Re: Transparency with XnView MP

Post by deus-ex »

Hi there, Pierre.

Thank you very much for a great new release of XnView MP, the changelog for v0.98 is quite impressive.
I would like to confirm that the issue regarding the palette loading is indeed fixed.

Thanks again and all the best to you.
Post Reply