Dual monitor startup

Ideas for improvements and requests for new features in XnView Classic

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
Sladi
Posts: 2
Joined: Tue Apr 10, 2007 6:08 pm

Dual monitor startup

Post by Sladi » Wed Apr 11, 2007 6:52 am

Hi!
I'd like to have an option to start Xnview with the browser view when opening a file.
Having two monitors the combined into a wide resolution (3200*1200) the pictures get centred in the middle where the display bezels are in the current full-screen and normal start-up modes.

Good luck!


Sladi

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 33615
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Dual monitor startup

Post by xnview » Wed Apr 11, 2007 9:38 am

Sladi wrote:Hi!
I'd like to have an option to start Xnview with the browser view when opening a file.
Having two monitors the combined into a wide resolution (3200*1200) the pictures get centred in the middle where the display bezels are in the current full-screen and normal start-up modes.
Do you have tried option/General/Mode - 'Fullscreen browser'??
Pierre.

User avatar
brotondi
Posts: 129
Joined: Wed Feb 01, 2006 8:16 am

Re: Dual monitor startup

Post by brotondi » Wed Apr 11, 2007 6:55 pm

xnview wrote: Do you have tried option/General/Mode - 'Fullscreen browser'??
On the bottom of General/Mode: "Mode when starting with a file"

Sladi
Posts: 2
Joined: Tue Apr 10, 2007 6:08 pm

Post by Sladi » Wed Apr 11, 2007 7:08 pm

That happens when I use the maximize at startup option.

When I use it it's ok to start Xnview maximized showing the browser. However when I load a file from Windows explorer Xnview either shouldn't be maximized (I can't find an option for this) or it should start maximized in browser mode. Otherwise Xnview opens the file in full-screen and it's centred between both displays. None of the three options work.

This is because I set my graphics card to use one big resolution instead of two independent. This is necessary for 3D applications like Blender.

Also I need a maximized Xnview because it loses my browser layout when I change the window-size.


Regards,
Sladi

Post Reply