after thumbnail creation, jumps to beginning

Ideas for improvements and requests for new features in XnView Classic

Moderators: XnTriq, xnview

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31143
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Post by xnview » Tue Dec 23, 2008 8:04 pm

herr_k. wrote:
ckv wrote:.. and when nothing is selected, it doesn't jump.
here, it does.
I have no jump, perhaps you could send me your .ini?
Pierre.

User avatar
herr_k.
Posts: 187
Joined: Fri Jan 06, 2006 6:11 pm

Post by herr_k. » Tue Dec 23, 2008 9:20 pm

here it is: xn.ini

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31143
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Post by xnview » Wed Dec 24, 2008 8:24 am

herr_k. wrote:here it is: xn.ini
I can't reproduce this bug.
During the thumbnail creation process, i go to the bottom and select one thumbnail. When creation process is finished, the selection is always on the same thumbnail...
Pierre.

User avatar
Olivier_G
XnThusiast
Posts: 1423
Joined: Thu Dec 23, 2004 7:17 pm
Location: Paris, France
Contact:

Post by Olivier_G » Wed Dec 24, 2008 9:23 am

xnview wrote:During the thumbnail creation process, i go to the bottom and select one thumbnail. When creation process is finished, the selection is always on the same thumbnail...
The problem is not that the selection has changed.
The problem is that when the creation process is finished, XnView scrolls to the selected thumbnail.

To reproduce:
- go into a folder (with many pages of thumbnails to be created)
- select first thumbnail
- use the scrolling arrows to go down several pages down
- wait the end of thumbnails creation
=> bug: XnView scrolls back to selected thumbnail.

And in herr_k's case, it even happens when you don't actually select the first thumbnail.
Olivier

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31143
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Post by xnview » Wed Dec 24, 2008 9:31 am

Olivier_G wrote: => bug: XnView scrolls back to selected thumbnail.
Houps :-)
Pierre.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31143
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Post by xnview » Wed Dec 24, 2008 10:09 am

Ok, currently not possible to fix it. When i call the delete API for thumb item, the scroll is made :-(
Pierre.

User avatar
Olivier_G
XnThusiast
Posts: 1423
Joined: Thu Dec 23, 2004 7:17 pm
Location: Paris, France
Contact:

Post by Olivier_G » Wed Dec 24, 2008 10:47 am

xnview wrote:When i call the delete API for thumb item, the scroll is made :-(
Is it necessary to call this delete API systematicaly?

For example, all my images are perfect with the proper extension => there is no thumbnail cleaning, only the annoying scroll.
Olivier

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31143
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Post by xnview » Wed Dec 24, 2008 11:12 am

Olivier_G wrote:
xnview wrote:When i call the delete API for thumb item, the scroll is made :-(
Is it necessary to call this delete API systematicaly?
To remove non image item for example
For example, all my images are perfect with the proper extension => there is no thumbnail cleaning, only the annoying scroll.
Really, are you sure that a file is not removed?? Same file count in 'all' filter?
Pierre.

User avatar
Olivier_G
XnThusiast
Posts: 1423
Joined: Thu Dec 23, 2004 7:17 pm
Location: Paris, France
Contact:

Post by Olivier_G » Wed Dec 24, 2008 11:41 am

xnview wrote:To remove non image item for example

Really, are you sure that a file is not removed?? Same file count in 'all' filter?
Yes, but I have folders with images only. :P
Olivier

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31143
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Post by xnview » Wed Dec 24, 2008 1:06 pm

Olivier_G wrote:
xnview wrote:To remove non image item for example

Really, are you sure that a file is not removed?? Same file count in 'all' filter?
Yes, but I have folders with images only. :P
I can't reproduce, if i have only picture
Pierre.

User avatar
Olivier_G
XnThusiast
Posts: 1423
Joined: Thu Dec 23, 2004 7:17 pm
Location: Paris, France
Contact:

Post by Olivier_G » Wed Dec 24, 2008 1:35 pm

xnview wrote:I can't reproduce, if i have only picture
I confirm that even in folder with only proper pictures, XnView will scroll back to the selected thumbnail after thumbnails creation.

By the way, I also confirm that it happens if no file is selected (ie: what herr_k described).
Olivier

User avatar
Olivier_G
XnThusiast
Posts: 1423
Joined: Thu Dec 23, 2004 7:17 pm
Location: Paris, France
Contact:

Post by Olivier_G » Wed Dec 24, 2008 3:57 pm

xnview wrote:When i call the delete API for thumb item
This "auto thumbs cleaning" needs some polishing: XnView doesn't show you thumbnails of broken images... when you should be able to see that there is a file with problem (and correct the file, if you want to).

I just discovered that XnView has been hiding some of my images for years... :mrgreen:
Olivier

User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 5398
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Post by XnTriq » Thu Dec 25, 2008 8:30 am

xnview wrote:
For example, all my images are perfect with the proper extension => there is no thumbnail cleaning, only the annoying scroll.
Really, are you sure that a file is not removed?? Same file count in 'all' filter?
Please keep in mind that this bug might play a role as well:
ckv ([url=http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.php?p=68790#68790]1.95: Filtering broken in browser[/url]) wrote:Yes it's alway reproducible. The problem occurs when "All other files" and file type you filter is un selected in the file list.

Example: When both "All other files" and "Video files" are unselected in the file list, "Videos" filter doesn't work in browser.

Also when "All other files" is unselected "Custom" and "All" filter has the same effect.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––>8
Olivier_G wrote:This "auto thumbs cleaning" needs some polishing: XnView doesn't show you thumbnails of broken images... when you should be able to see that there is a file with problem (and correct the file, if you want to).

I just discovered that XnView has been hiding some of my images for years... :mrgreen:
My request from earlier this year:
XnTriq ([url=http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.php?p=58098#58098]Suggestion: Corrupt image indicator ?[/url]) wrote:When you enter a directory in Browser mode (View as Thumbnails), XnView displays the images' file-type icons before generating the actual thumbnails. If a corrupted file or a CorelDraw/PostScript file without an embedded thumbnail is encountered, the file gets dismissed from the list and the user will never know that something's wrong. (Dunno how Ignore read errors* fits in.)

I see two possible solutions:
  1. Display the image's file-type icon
  2. Display a generic “broken file” icon
*Tools » Options... » General » Read/Write » General » Ignore read errors
Xyzzy ([url=http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.php?t=4941]Options' descriptions for 1.82[/url]) wrote:Ignore read errors - Read errors during reading image are silently ignored. Damaged or truncated files are displayed, if XnView is able to render them.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31143
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Post by xnview » Fri Dec 26, 2008 10:01 am

Olivier_G wrote:
xnview wrote:When i call the delete API for thumb item
This "auto thumbs cleaning" needs some polishing: XnView doesn't show you thumbnails of broken images... when you should be able to see that there is a file with problem (and correct the file, if you want to).
Not always easy to know if it's a image broken,or a bad format...
Pierre.

User avatar
ckv
Posts: 779
Joined: Wed Feb 02, 2005 2:30 pm
Location: Glow
Contact:

Post by ckv » Fri Dec 26, 2008 2:13 pm

xnview wrote:
Olivier_G wrote:
xnview wrote:To remove non image item for example

Really, are you sure that a file is not removed?? Same file count in 'all' filter?
Yes, but I have folders with images only. :P
I can't reproduce, if i have only picture
It doesn't jump to when the "All other files" is selected for thumbnails in the file list. Unselect "All other files" and it should jump.

Can anyone confirm?

Post Reply