Remembering image position in browser

Ideas for improvements and requests for new features in XnView Classic

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
tengler
Posts: 6
Joined: Mon Jul 18, 2005 8:29 pm

Remembering image position in browser

Post by tengler » Tue Jul 19, 2005 6:34 am

When I select a picture in browser mode and open it fullscreen in viewer, then go several pictures forward or backward and then go to browser again (Enter or Esc key) ... then the selection remains on the original picture. It would be great to have the selection on the last picture viewed. For example if I find it useful to do something with a particular picture, then I must find it within thumbnails by myself.
Martin Tengler

User avatar
helmut
Posts: 8174
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: Remembering image position in browser

Post by helmut » Tue Jul 19, 2005 6:20 pm

tengler wrote:When I select a picture in browser mode and open it fullscreen in viewer, then go several pictures forward or backward and then go to browser again (Enter or Esc key) ... then the selection remains on the original picture. It would be great to have the selection on the last picture viewed. For example if I find it useful to do something with a particular picture, then I must find it within thumbnails by myself.
I think your suggestion is more a bug report: There is an option "Synchronize Browser selection with current View" in Options, category "Browser" which should do what you expect. I've just tried it out and found that it does not work. I think this is a bug.

PS: Thank you for splitting up your posts in several topics.

User avatar
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4605
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm
Location: Slovakia

Re: Remembering image position in browser

Post by Dreamer » Tue Jul 19, 2005 11:26 pm

helmut wrote:There is an option "Synchronize Browser selection with current View" in Options, category "Browser" which should do what you expect. I've just tried it out and found that it does not work. I think this is a bug.
It works here, strange.

BTW - I think, it should be enabled by default.
Dreamer

Post Reply