Initial Language [Bug]

Ask for help and post your question on how to use XnView Classic.

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
Centaur

Initial Language [Bug]

Post by Centaur » Sat Nov 22, 2003 5:41 pm

On the first start, or when settings have been erased from the registry or the ini file, XnView sets default values for all settings. For no particular reason, it decides that, since I have Russian as my user locale, I might like Russian user interface. Wrong! If that was the case, I would install a Russian version of Windows, or a Russian MUI. But I use an English version and there is a way to detect this.

To determine the Windows user interface language, the GetUserDefaultUILanguage function should be used if possible (and it is available in Windows ME, 2000 and higher). If not, the question is open; detection can then be based on user locale or just default to English.

Sure, this is a one-time setting and not a big deal. Yet, it’s a shame for such a good product to make such assumptions.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 32081
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Initial Language [Bug]

Post by xnview » Sat Nov 29, 2003 3:12 pm

Centaur wrote:To determine the Windows user interface language, the GetUserDefaultUILanguage function should be used if possible (and it is available in Windows ME, 2000 and higher). If not, the question is open; detection can then be based on user locale or just default to English.
Ok, thanks!
Pierre.

Post Reply