B2 - Only new slide shows are inactive at start

Bugs found in XnView Classic. Please report only one bug per topic!

Moderators: helmut, XnTriq, xnview

Dreamer
XnThusiast
Posts: 4608
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm

B2 - Only new slide shows are inactive at start

Post by Dreamer »

Create a new slide show file (.sld) and double click it (in explorer/file manager, or create a desktop shortcut). The slide show window is inactive (e.g. wheel to navigate is not working), but the old slide shows created with older versions are working.

Use these options if you can't reproduce it.

# Slide Show Sequence
Timer = 60.000000
Loop = 1
FullScreen = 0
PlayMode = 2
WinWidth = 1400
WinHeight = 1050
MouseNav = 0
TitleBar = 0
Fit = 1
StrechVideo = 0
High = 1
CenterWindow = 0
OnTop = 1
Frame = 1
ReadErrors = 0
RandomOrder = 1
ShowText = 0
Text = <File> <Filename> <Size>KB <Width>x<Height> ((<Date> ))((<Make> ))((<Model> ))
BackgroundColor = 0
FontName = "Arial"
FontBold = 0
FontItalic = 0
FontHeight = -19
TextColor = c0c0c0
TextPosition = 0
Effect = 0
EffectMask = 16777215

Beta 2, Win Vista.
Dreamer
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 37750
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: B2 - Only new slide shows are inactive at start

Post by xnview »

I can't reproduce on Xp, strange i have not changed slide for beta2
Pierre.
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4608
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm

Post by Dreamer »

Very strange, I can always reproduce it, anyone with Vista there?
Dreamer
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4608
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm

Post by Dreamer »

I'm using option to auto-hide the taskbar and the taskbar is always shown when I start sld file, slide show window is on top, taskbar is in background, but the slide show window is inactive.

OK, I got it! I can always reproduce it with OnTop = 1 , never with OnTop = 0 .
Dreamer
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 37750
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Post by xnview »

I've tried on vista and can't reproduce :-(
Pierre.
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4608
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm

Post by Dreamer »

Really strange. Still the same in beta 3.
Dreamer
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4608
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm

Post by Dreamer »

Still the same in RC1. Any Vista user there??
Dreamer
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4608
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm

Post by Dreamer »

Still the same in 1.95.
Dreamer
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4608
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm

Post by Dreamer »

Moved to Bug reports.

Still no Vista user is reading this topic??
Dreamer
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4608
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm

Post by Dreamer »

Still the same in the current beta (1.96 beta 4).

Any Vista user to confirm this bug?
Dreamer
ckit
XnThusiast
Posts: 2453
Joined: Tue Feb 17, 2004 1:11 am
Location: Australia

Post by ckit »

Vista Ultimate x64 SP1 and XnView 1.96 beta 4:

I cannot reproduce this bug from either "xplorer2 pro x64 v1.7.2.2" or the Desktop...

Test for Bug.sld:
# Slide Show Sequence
Timer = 60.000000
Loop = 1
FullScreen = 0
PlayMode = 2
WinWidth = 1400
WinHeight = 1050
MouseNav = 0
TitleBar = 0
Fit = 0
StrechVideo = 0
High = 1
CenterWindow = 0
OnTop = 1
Frame = 1
ReadErrors = 1
RandomOrder = 1
ShowText = 0
Text = <Directory><Filename>
BackgroundColor = 0
FontName = "Courier"
FontBold = 0
FontItalic = 0
FontHeight = -13
TextColor = ffffff
TextPosition = 0
Effect = 0
EffectMask = 268435455
Windows 10 Pro x64 21H2 and Vivaldi Browser (standalone)
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4608
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm

Re: B2 - Only new slide shows are inactive at start

Post by Dreamer »

Still not fixed in 1.97 beta 1.

Anyone else to reproduce this bug?

Please use the attached file, or create a new text file, rename it to "test.sld", then open the file in Notepad, add this text (last item should be the path to any existing folder with pictures, that folder must be in the same directory as the .sld file):

Code: Select all

# Slide Show Sequence
Timer = 5.000000
Loop = 1
FullScreen = 0
PlayMode = 2
WinWidth = 640
WinHeight = 480
MouseNav = 0
TitleBar = 0
Fit = 1
StrechVideo = 0
High = 1
CenterWindow = 0
OnTop = 1
Frame = 1
ReadErrors = 0
RandomOrder = 1
ShowText = 1
Text =   <File Index>  <Filename>  <Size KB> KB  <Width>x<Height>  ((<Date Taken [A d.m.Y H:M:S]>))  ((<Make>))  ((<Model>))  
BackgroundColor = 0
FontName = "Arial"
FontBold = 0
FontItalic = 0
FontHeight = -16
TextOpacity = 128
TextColor = c0c0c0
TextBackColor = 0
TextPosition = 1
Effect = 0
EffectMask = 16777215
"Pictures\"-
Thanks.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Dreamer
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 37750
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: B2 - Only new slide shows are inactive at start

Post by xnview »

Ok, i can reproduce. Focus is not on the window...
Pierre.
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4608
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm

Re: B2 - Only new slide shows are inactive at start

Post by Dreamer »

Great. Do you think you will be able to fix it in the 1.97 version?
Dreamer
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 37750
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: B2 - Only new slide shows are inactive at start

Post by xnview »

Dreamer wrote:Great. Do you think you will be able to fix it in the 1.97 version?
yes in 1.97b2
Pierre.