RC2 & 1.74: File index is misssing in status bar

Bugs found in XnView Classic. Please report only one bug per topic!

Moderators: XnTriq, xnview

User avatar
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4605
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm
Location: Slovakia

RC2 & 1.74: File index is misssing in status bar

Post by Dreamer » Sun May 22, 2005 7:23 pm

If I go from Browser to Viewer, "File index" (#/##) is misssing for actual image in the status bar, if I go to next image it's OK.

e.g. 3/12 | Image.jpg | 1024x768 ...

XnView 1.80 <x>
Last edited by Dreamer on Sat Feb 18, 2006 3:54 pm, edited 1 time in total.

marsh
XnThusiast
Posts: 2443
Joined: Sun May 15, 2005 6:31 am

Post by marsh » Sun May 22, 2005 7:47 pm

It looks correct to me. Because, when you click on first image, would you want
to see 1/1? Also, you would always know what the first image is that you select.

OL

Post by OL » Sun May 22, 2005 9:01 pm

It doesn't look correct to me (but it's not a major bug)
You double-click any thumb a folder, then must click Next then Back in the viewer to see its index.

ckit
XnThusiast
Posts: 2445
Joined: Tue Feb 17, 2004 1:11 am
Contact:

Re: RC2 & 1.74: File index is misssing in status bar

Post by ckit » Mon May 23, 2005 5:50 am

Dreamer wrote:If I go from Browser to Viewer, "File index" (#/##) is misssing for actual image in the status bar, if I go to next image it's OK.

e.g. 3/12 | Image.jpg | 1024x768 ...
I can confirm this bug, took me a little while though :)
XnViewMP 64bits and Windows 10 Pro x64 2004
PhotoFiltre Studio X

scratch
Posts: 82
Joined: Sun May 22, 2005 11:23 pm
Location: USA

Post by scratch » Mon May 23, 2005 7:20 am

caught this myself yesterday (my first day using xnview, actually). minor bug, but still quite annoying.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 33644
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: RC2 & 1.74: File index is misssing in status bar

Post by xnview » Mon May 23, 2005 7:40 pm

Dreamer wrote:If I go from Browser to Viewer, "File index" (#/##) is misssing for actual image in the status bar, if I go to next image it's OK.
e.g. 3/12 | Image.jpg | 1024x768 ...
It's not a bug, when you open a picture i don't import full file list, so i don't know how many files are here. After Next/Previous, i know it
Very annoying?
Pierre.

Olive
Posts: 215
Joined: Wed Oct 06, 2004 9:18 pm
Location: Marseille
Contact:

Post by Olive » Mon May 23, 2005 7:52 pm

No not very annoying, but if you could implement it easily and without degrading performance that would be nice =)

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 33644
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Post by xnview » Mon May 23, 2005 7:54 pm

Olive wrote:No not very annoying, but if you could implement it easily and without degrading performance that would be nice =)
I've not added it for performance.
Pierre.

User avatar
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4605
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm
Location: Slovakia

Post by Dreamer » Mon May 23, 2005 11:33 pm

xnview wrote:
Olive wrote:No not very annoying, but if you could implement it easily and without degrading performance that would be nice =)
I've not added it for performance.
Performance = time? I see no delay if I switch from image without file index to image with it.

It's not very annoying, but if I switch from browser to viewer, often I'd like to see how many images are there...

So if it's easy to do/fix, could you do it please?
If not, never mind, add reply, rename to [OK?] and I'll move it to Solved... forum then.

User avatar
helmut
Posts: 8217
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Post by helmut » Tue May 24, 2005 6:50 pm

xnview wrote:
Olive wrote:No not very annoying, but if you could implement it easily and without degrading performance that would be nice =)
I've not added it for performance.
It's not a big issue, I think. So if performance (=speed) is affected a lot when fixing this, this should not be fixed.

scratch
Posts: 82
Joined: Sun May 22, 2005 11:23 pm
Location: USA

Post by scratch » Sat May 28, 2005 8:18 pm

just curious, how much of a performance hit is there?

User avatar
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4605
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm
Location: Slovakia

Post by Dreamer » Sat May 28, 2005 9:14 pm

scratch wrote:just curious, how much of a performance hit is there?
Me too.
scratch wrote:caught this myself yesterday (my first day using xnview, actually). minor bug, but still quite annoying.
Yes.

User avatar
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4605
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm
Location: Slovakia

Post by Dreamer » Fri Jun 03, 2005 11:36 pm

After some testing, I see no delay when "file index" is creating.

Tested with the 1st image (183 images in dir.), go from browser to viewer, press Home key, file index is created = no delay!
Dreamer

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 33644
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Post by xnview » Sat Jun 04, 2005 7:42 am

Dreamer wrote:After some testing, I see no delay when "file index" is creating.

Tested with the 1st image (183 images in dir.), go from browser to viewer, press Home key, file index is created = no delay!
But if have 10000 images, and sort by date for example, there will be a delay...
Pierre.

User avatar
helmut
Posts: 8217
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Post by helmut » Sat Jun 04, 2005 11:12 am

For XnView 1.80 I think we just keep it they way it is now. Postponed.

Post Reply