Layout of browser child windows sometimes corrupted

Bugs found in XnView Classic. Please report only one bug per topic!

Moderators: XnTriq, xnview

guest

Layout of browser child windows sometimes corrupted

Post by guest » Fri Aug 26, 2005 9:57 am

<Moderator's note: This topic has been moved>

Layout of browser child windows sometimes corrupted after return from viewer

Option/General/Use different size is set to "on"
Try:
"Fit image to window heignt"
(or: "Fit image to desktop, all", but not quite sure if it is reproducable here too)
and play around a little while in a directory containing images with
different sizes. Change the size of the viewer window manually ("maximize window"
is not necesary to reproduce the problem).

It will not take a long time that you can notice that returning
to the browser the sizes/posisitions of the child windows are not
restored properly. Parts in the windows are sinply gray due to
no longer aligned child controls to their original boundaries.

Something like that:

layout before (A = dir tree B = Preview window C = Thambnail window)

Code: Select all

---------------------------
I       I                 |
I       I                 |
I       I                 |
I  A   I       C        |
I       I                 |
-------I                |
I       I                 |
I   B  I                 |
I       I                 |
---------------------------
layout afterrwards (xx is gray background;
parts of the main window that are no longer used
by any child windows):

Code: Select all

---------------------------
I       I       |xxxxxxxxx|
I       I       |xxxxxxxxx|
I  A   I       |xxxxxxxxx|
I       I   C  |xxxxxxxxx|
--------       |xxxxxxxxx|
IxxxxI        |xxxxxxxxx|
IxxxxI        |xxxxxxxxx|
--------       |xxxxxxxxx|
I  B   I        |xxxxxxxxx|
---------------------------

guest

sorry for that

Post by guest » Fri Aug 26, 2005 10:01 am

sorry for that - what i wanted to show with my picture
is unfortunately not visible in the resulting message text.

So again: parts of the main window are not covered by
any child windows when returning from the viewer.
you can see the background color of the main window only
instead.

this happes when having done some tests with
"fit image to window height"
and maybe with "fit image to desktop, all".

Probably recalculaton problem to set the original offsets.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31607
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: sorry for that

Post by xnview » Fri Aug 26, 2005 12:01 pm

guest wrote:sorry for that - what i wanted to show with my picture
is unfortunately not visible in the resulting message text.

So again: parts of the main window are not covered by
any child windows when returning from the viewer.
you can see the background color of the main window only
instead.

this happes when having done some tests with
"fit image to window height"
and maybe with "fit image to desktop, all".

Probably recalculaton problem to set the original offsets.
Could you post a screenshot please?
Pierre.

Guest

layout of browser childs

Post by Guest » Fri Aug 26, 2005 12:40 pm

yes, Pierre , of course,
where can i put it in (or send to which address) ?

User avatar
ckv
Posts: 779
Joined: Wed Feb 02, 2005 2:30 pm
Location: Glow
Contact:

Post by ckv » Fri Aug 26, 2005 1:10 pm

You can send it to free image hosting servise. http://www.imageshack.us/ And then post the link what imageshack gives you in here.
XnView Tweak UI - Tool to customize your XnView beyond the regular XnView options.
UI-less Settings - Documentation of all the hidden settings in XnView.
XFAM - Tool to create and customize XnView file associations.

guest

child windows ...

Post by guest » Fri Aug 26, 2005 2:19 pm

Done ...
Image

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31607
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: child windows ...

Post by xnview » Mon Aug 29, 2005 2:57 pm

guest wrote:Done ...
Very strange, could you tell me exactly how to reproduce it?
Pierre.

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

Similar ?

Post by Clo » Mon Aug 29, 2005 4:35 pm

:arrow: Pierre

:) Hello !
- This sounds a bit similar to the issue I reported here, but with images. I consider the preview area height only, though.
- I've also "Use different sizes…" enabled here. It seems that the INI entry :
PreviewHeight=n…
is either not applied again, or locked, or not saved properly…

:mrgreen: Kind regards,
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

guest

browsers child window repositioning

Post by guest » Mon Aug 29, 2005 10:07 pm

I tried to reproduce for 15 minutes -> no luck
Half an hour later -> pbl occured again
The only i can say at the moment: i'm sure that the problem does really exist
- see screenshot -; maybe one only has to try long enough :-) having applied
for instance "Fit image to desktop, all"
(option/General/Use different size has been set to "on" of course).
If i find more i'll come back to that surely - sorry, its obviously not
reproducable with a one-click-trick.

Question: are there certain internal size offset / child window position
restore procedures for the browser when returning from the viewer,
maybe trigged by ActivateWindow or MamimizeWindow or splitter attribute
that lead to resize calculations? I really feel that somewhere is a very small
lack here, concerning size/position of child windows ie the browser list view.

Sorry for this bad input, for the moment.

btw version is 1.80.1 from 4. july 2005.

guest

child windows sizes/repositioning

Post by guest » Mon Aug 29, 2005 10:13 pm

as suggested i'll try with "PreviewMinimalHeight=<anumber>"
and report if the pbl reoccurs
but regarding my images minsizes i dont believe it is due to that.

User avatar
helmut
Posts: 8153
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: child windows sizes/repositioning

Post by helmut » Tue Aug 30, 2005 6:42 am

guest wrote:as suggested i'll try with "PreviewMinimalHeight=<anumber>"
and report if the pbl reoccurs
but regarding my images minsizes i dont believe it is due to that.
The option "PreviewMinimalHeight" is a suggestion/idea of Clo, at the moment there is no such option. Also, as one can see on your screenshot, the preview height and width looks normal in your case. So Clo's problem and your problem are likely to be different ones, not the same problems.

- Which Windows platform (95, 98, XP, ...) do you use?
- What happens if you cover the buggy preview area with the window of an other application and then uncover it? Is it drawn correctly, then?

Note:
Please do not use manual line breaks in your posts unless a line break is really needed. Manual line breaks look very ugly on large screens.

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

No confusion

Post by Clo » Tue Aug 30, 2005 7:29 am

• Hi !
- On the Guest's screen-shot above, the preview height is absolutely not normal ! There is only a top-stripe of the selected image !
- In my message above, I quote the existing entry PreviewHeight=n…, and suppose that someting could be wrong with it…

:mrgreen: G
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

User avatar
helmut
Posts: 8153
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: No confusion

Post by helmut » Tue Aug 30, 2005 7:37 am

Clo wrote:- On the Guest's screen-shot above, the preview height is absolutely not normal ! There is only a top-stripe of the selected image !
If you have a look at the split bar for reszing the preview area, you can see that the preview height is normal. The problem is that the image is not fully drawn.
Clo wrote:- In my message above, I quote the existing entry PreviewHeight=n…, and suppose that someting could be wrong with it…
Yes, there seems to be a problem with preview height which is reported and described in your thread, but this problem looks more like a re-draw problem.

guest

browser childs ..

Post by guest » Tue Aug 30, 2005 5:36 pm

I know it may sound crazy because i myself opened the thread ... but unfortunately i could not reproduce the problem (i only know it _did_ happen (several times)).

OS is win98 and/or win2k (so this should not play a role).
"Fit image to desktop, all" and/or "Fit image to window heignt" are settings involved.

I don't believe either it is due to the previews height, because i.e it relates to the right browser area (list view) which might be aligned too small under certain conditions?

Maybe somebody has any idea .... otherwise i would propose to forget until we have something reproducable.

User avatar
helmut
Posts: 8153
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Post by helmut » Tue Aug 30, 2005 6:15 pm

Thank you for your info. Sounds like a pretty strange problem. Let's keep it in mind and please let us know if you experience it, again.

Post Reply