Xn View Crashes when opening hidden images

Bugs found in XnView Classic. Please report only one bug per topic!

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
Koogle
Posts: 107
Joined: Wed Sep 20, 2006 3:23 pm

Xn View Crashes when opening hidden images

Post by Koogle » Fri Oct 06, 2006 11:53 am

Yeah very annoying bug.. if you open an image that is hidden or the folder its in is hidden. THen the images opens but the program crashes, but after acknowleding the error.. it still doesn't close properly.. you have to force shut it down.. It also won't let you scroll through images.

Could this get fixed please.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 33615
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Xn View Crashes when opening hidden images

Post by xnview » Tue Nov 14, 2006 3:09 pm

Koogle wrote:Yeah very annoying bug.. if you open an image that is hidden or the folder its in is hidden. THen the images opens but the program crashes, but after acknowleding the error.. it still doesn't close properly.. you have to force shut it down.. It also won't let you scroll through images.

Could this get fixed please.
Someone can reproduce this bug?
Pierre.

User avatar
Olivier_G
XnThusiast
Posts: 1423
Joined: Thu Dec 23, 2004 7:17 pm
Location: Paris, France
Contact:

Post by Olivier_G » Tue Nov 14, 2006 10:50 pm

No problem here with 1.82.4 or 1.90a3 on XP(SP2) for hidden image with or without hidden folder...

Edit: both Windows and XnView with "Show Hidden Files", as ckit noticed
Last edited by Olivier_G on Wed Nov 15, 2006 1:32 am, edited 1 time in total.
Olivier

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

Not exactly…

Post by Clo » Wed Nov 15, 2006 12:59 am

—> Pierre

:) Hello Pierre !

• Not any crash anyway. However, I could notice a different behaviour between 1.82.4 and 1.90 A3.

• A hidden dir,
• I copied six images into it.
• I set two images as hidden too.

¤ With 1.82.4 : All images are displayed in View, I can go Next >> << Previous, no problem.

¤ With 1.90 A3, only the four image without "Hidden" attribute are displayed, the others are not.

@ The browser :

¤ With 1.82.4 : The hidden folder is shown and I can browse it for thumbnails, all is OK.
The icon of that folder has no “hidden” mark, though.

¤ With 1.90 A3 : The hidden folder is not shown at all.

• Indeed, in Windows I've "Display hidden files and folders" ON.

EDIT : OK, the Hidden was not checked in 1.90 A I don't know why…

• Below, the test stuff and the tree without mark :

     Image    Image

:mrgreen: Kind regards,
Claude
Clo
XP-Pro SP1 FR¦EN
Last edited by Clo on Wed Nov 15, 2006 1:30 am, edited 1 time in total.
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

ckit
XnThusiast
Posts: 2445
Joined: Tue Feb 17, 2004 1:11 am
Contact:

Post by ckit » Wed Nov 15, 2006 1:15 am

Olivier_G wrote:No problem here with 1.82.4 or 1.90a3 on XP(SP2) for hidden image with or without hidden folder...
Same for me except I'm only using 1.90 alpha 3 now.
Make sure "Show Hidden Files" is enabled in Windows and XnView!
XnViewMP 64bits and Windows 10 Pro x64 2004
PhotoFiltre Studio X

Post Reply